Srpski izbornik pogrešno je napisao izreku u svlačionici. Danas ga svi citiraju

Screenshot SportKlub

NJEMAČKA i Srbija igrat će u nedjelju od 14:40 finale Svjetskog prvenstva u košarci. Male su bile šanse da će ove dvije reprezentacije završiti u finalu, bar prema kladionicama uoči početka turnira. Za Srbiju je nastup otkazao Nikola Jokić, po mnogima najbolji košarkaš na svijetu. Osim njega, ne igraju ni Pokuševski, Micić... Ipak, Srbija je dobila lidera u Bogdanu Bogdanoviću, koji igra fantastičan turnir. Također, velike zasluge za ovo finale ima i prekaljeni izbornik Svetislav Pešić. 

"Znate sutra tko igra finale... Mi igramo protiv Njemačke, vjerojatno to nitko dosad nije očekivao, ali mi smo i očekivali. To je važno što smo mi očekivali. Ja sam očekivao Njemačku u finalu, ne zbog toga što su ostale ekipe slabije, već zbog toga što je Njemačka na ovom prvenstvu pokazala dosad najviše uz nas.

Oni nisu izgubili nijednu utakmicu, imali su perfektno prvenstvo, to mene ne iznenađuje, jer ja znam tu ekipu, znam trenera, znam igrače, znam najveću kvalitetu, a to je kontinuitet", rekao je Pešić uoči susreta s Njemačkom.

Moguća dva velika trofeja u istom danu

U Srbiji opravdano vlada euforija. Isti dan kad košarkaši igraju finale Svjetskog prvenstva, finale US Opena igra i Novak Đoković, tako da se sportski fanovi nadaju osvajanju dva velika trofeja u istom danu.

Moto je - "Svi za jednog, jedan za svi". Da, radi se o pogrešci, ali namjernoj. Naime, tu je izreku krivo na ploču u svlačionici napisao Svetislav Pešić. Najprije se ona prikazivala kao gaf, no sad je u medijima, ali i u komentarima na društvenim mrežama postala viralna. Ako Srbi osvoje, sigurno će dobiti kultni status.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ŠTO JE PEŠIĆ NAPISAO NA PLOČI

Pročitajte više