Srpski mediji: Cedevita ne želi igrati utakmice u Srbiji i Crnoj Gori

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

U PETAK, 24. svibnja, u Banjoj Luci bi se trebala održati Skupština ABA lige na kojoj bi se mogle događati zanimljive stvari.

Već ranije pojavile su se informacije da bi Priština mogla ući u natjecanje, a Igokea je zaprijetila istupanjem ako se to dogodi.

Međutim, pravu buru navodno priprema Cedevita. Srpske novosti pišu kako će Cedevita tražiti da se na dnevni red uvrsti Deklaracija kojom će pozvati sve klubove ABA lige da se ''ograde od načina navijanja i organizacije utakmica prikazanih u finalnoj seriji koje ni na koji način nisu bile u sportskom duhu niti su odražavale osnovne postulate na kojima počiva ABA liga, prvenstveno na fair-playu i nultoj stopi tolerancije na nasilje''.

Također, Cedevita će, još zanimljivije, navodno tražiti da se u sljedeće barem dvije sezone sve međusobne utakmice Budućnosti i Crvene zvezde (zbog teških incidenata u finalnoj seriji između ova dva kluba) održavaju izvan Crne Gore i Srbije, odnosno minimalno 400 kilometara od sjedišta. I to bez prisutnosti publike.

Pročitajte više