Srpski mediji o utakmici Inter - Crvena Zvezda

SRPSKI mediji pišu kako je Crvena Zvezda u drugom pretkolu Kupa UEFA bila puno kvalitetnija momčad od zaprešićkog Intera, te je zasluženo slavila na prvom gostovanju Zvezde u neovisnoj Hrvatskoj.

B92 piše kako je Crvena Zvezda uz tri postignuta gola mogla postići još toliko, naime toliko su "crveno-bijeli" propustili stopostotnih prilika.

Isti medij piše kako je susret protekao bez ijednog incidenta, a za igrača utakmice proglasili su Nikola Žigića, dvostrukog strijelca. B92 navodi kako je vezni red Zvezde ponio najveći teret u susretu, te je bio dominantan u odnosu na protivnika iz Zaprešića.

Ugledni srpski sportski site Sportska centrala je izvještaj o susretu objavio pod naslovom "Zvezda se poigravala u Hrvatskoj". Kao junaka utakmice novinari Sportske centrale izdvojili su dvostrukog strijelca Žigića, te naveli da je rezultat od 1:3 Zvezdi osigurao miran uzvrat na beograskoj Marakani, koji je na rasporedu za 14 dana.

Sportska Internet stranica Jadransport piše kako je meč u Zaprešiću održan u sportskom i fer ozračju, te kako je s obzirom na visok rizik od sukoba navijača, utakmica protekla na najbolji mogući način. Inter je uspješnom organizacijom sureta dokazao da je ozbiljan klub koji se može nositi sa sportskim i navijačkim izazovima koje donose utakmice visokog rizika, piše Jadransport.

Medij u nastavku piše kako su je očito da su igrači Intera bili napetiji i nervozniji zbog toga jer nisu igrali protiv bilo kakve momčadi već protiv bivšeg prvaka Jugoslavije i Europe. Hrvati su izgledali kao da su letjeli po terenu, puni aderenalina, ali Crvena Zvezda je kontrolirala igru, te je unatoč nekim pogreškama, uspjela postići rutinu i sa 3:1 pobijediti hrvatskog viceprvaka.

Novinar spomenute stranice smatra kako su Interovi igrači bili tvrdoglavi te su uporno željeli probiti veznu liniju Crvene Zvezde koja je vrlo jaka i skoro nepremostiva prepreka u stvaranju gol prilika. Umjesto toga zaprešićanci su trebali pokušati proći po Zvezdinom krilu jer su srpski bočni igrači uglavnom igrali u prednjem dijelu terena, a što je Inter mogao bolje iskoristiti.

Pročitajte više