Srpski mediji: Ovo je bio debakl protiv Hrvatske

SRPSKI mediji jednoglasni su u ocijeni da je hrvatska reprezentacija zasluženo došla do pobjede protiv njihovih "Ajkula". U tekstu pod naslovom "Debakl protiv Hrvatske", B92 piše kako je hrvatska momčad dominirala cijelu utakmicu i zasluženo stigla do uvjerljivog trijumfa i dodaje izjave srpskih reprezentativaca koji su jednoglasno priznali da nisu bili niti blizu pobjedi.

Jedan od najboljih pojedinaca u srpskoj momčadi Dejan Savić smatra je je njegova momčad potpuno podbacila u središnjem dijelu utakmice.

"Krenuli smo dobro, ali nismo iskoristili igrača više u nekoliko navrata i mislim da je to bio ključ uspjeha hrvatskih vaterpolista. Primili smo jeftine golove i te greške nismo mogli ispraviti. Ta je prednost je, međutim, bila nenadoknadiva i Hrvati su potpuno zasluženo pobijedili. Sada više nema nikakvih kalkulacija, moramo pobijediti sve do kraja kako bismo imali lakšeg protivnika u četvrtfinalu", rekao je Savić.

S njegovo se ocjenom slaže i srpski izbornik Dejan Udovičić koji se nada da bi ovaj poraz mogao pozitivno djelovati na psihu njegovih igrača.

"Možda nas ovako visok poraz opameti i potakne na bolju igru. Uvjeren sam da imamo dovoljno znanja, kvaliteta i pameti da izvučemo dobre zaključke", izjavio je Udovičić, a prenosi B92.

Udovičić: Pokazali smo volju za pobjedom

Blic također citira srpskog izbornika koji je uzroke uvjerljivog poraza našao u  lošoj igri u trećoj i četvrtoj četvrtini.

"Nije bilo nervoze u našoj igri i mislim da smo pokazali volju i želju da pobijedimo. Propustili smo naše šanse u drugoj i trećoj četvrtini i vodstvo Hrvata je bilo nenadoknadivo." Srpski list dodaje kako je ovim porazom Srbija najvjerojatnije izgubila sve šanse za osvajanje prvog mjesta i direktnog plasmana u polufinale.

Pijetlović: Nismo ponovili loš pristup, ali su nas Hrvati kaznili

Srpska Radio televizija piše kako su najzaslužniji za uvjerljivu pobjedu Hrvatske Maro Joković i Samir Barać koji su doprinijeli svaki s tri pogotka u srpskoj mreži. Unatoč katastrofalnom porazu RTS prenosi izjavu Duška Pijetlovića koji smatra kako je pristup njegove momčadi bio puno bolji nego protiv Njemačke.

"Danas nismo ponovili loš pristup. Dobro smo krenuli, međutim bili smo jako loši u sredini utakmice. Nismo dobro zatvarali šuteve i Hrvati su to znali kazniti. Imamo malo vremena da popravimo neke stvari u igri, ali nadam se da ćemo, ipak, uspjeti u tome", Pijetlovićevu izjavu prenosi RTS.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više