Srpski mediji: "Svaka čast momci, Srbija će znati da proslavi!"

SRBIJA slavi svoje heroje, strijelca Milana Jovanovića i golmana Vladimira Stojkovića koji je majstorski pročitao Lukasa Podolskog i skinuo mu penal. Mediji u "komšiluku", sasvim razumljivo, ne štede komplimente ne račun Orlova.

"Srpski nogometaši nisu se uplašili. Hrabro su se suprotstavili favoriziranim Panzerima i uspjeli doći do povijesne pobjede", piše Kurir koji Njemačku opisuje kao "tradicionalno neugodne (nepobjedive) protivnike svih naših selekcija".

"Srpski reprezentativci su u meč ušli bez straha i ofenzivno", dojam je novinara B92 uz napomenu kako je Srbija svoju igru taktički bazirala na sredini terena, zbog čega Njemačka u prvih 20 minuta nije imala niti jednu opasnu šansu. B92 posebno ističe kako je u sudačkoj nadoknadi zbog ozljede izašao Dejan Stanković, ali ne navodi nikakve detalje o njegovoj ozljedi.

"Konačno, padoše i Nijemci!"

"Konačno, padoše i Nijemci!", ushićeno piše izvjestitelj srpskog Sportala iz Južne Afrike pa nastavlja: "Reprezentacija Srbije u velikom se stilu vratila u igru za plasman u nokaut fazu na 19. Svjetskom prvenstvu. Onda kada su ih mnogi otpisali, mnogi nisu vjerovali u uspjeh nakon poraza od Gane, izabranici Radimira Antića pobijedili su trostrukog svjetskog prvaka i sedmerostrukog finalista Mundijala".

Sportal bez oklijevanja proglašava pobjedu protiv Njemačke najvećim uspjehom srpske reprezentacije na SP-u. Posebne pohvale, osim Jovanovića i Stojkovića, dobili su Vidić, Ivanović, Stanković i Miloš Krasić: "Svaka čast momci, Srbija će znati da proslavi veliki uspjeh".

"Golom Milana Jovanovića u 39. minuti naša reprezentacija pobijedila je Panzere i napravila ogroman korak ka prolasku u drugi krug", pišu tradicionalno suzdržane Večernje novosti u svom izvještaju s utakmice. Blic je, s druge strane, podlegao euforiji; dovoljno govori naslov "Sreća, sreća, radost!"

Pročitajte više