Stanišić: U Bayernu sam bitan dio njihovih planova

Foto: EPA

BRANIČ hrvatske nogometne reprezentacije Josip Stanišić (24) proživljava najljepše dane seniorske karijere. Igrač Bayern Münchena na posudbi u Bayer Leverkusenu nedavno je s Apotekarima potvrdio osvajanje naslova prvaka Njemačke. To je četvrti uzastopni naslov za Stanišića koji je prethodna tri osvajao u Münchenu.

Uz to je i potvrđeno kako ga Bayern neće trajno prodati Leverkusenu te da se iduće sezone vraća u Bavarsku. "Bayern je rekao da sam bitan dio njihovih planova. Glava mi je u ovom trenutku u Leverkusenu i bit će tako da kraja sezone", rekao je Stanišić za Sky.

Spasio neporaženi niz

Igrač rođen u Münchenu ove sezone je u 31 utakmici za Bayer zabio dva gola i podijelio četiri asistencije. S Bayerom ima priliku osvojiti trostruku krunu. U finalu kupa Njemačke čeka ih Kaiserslautern, a u polufinalu Europa lige Roma. Uz to, u prošlom kolu je baš Stanišić spasio neporaženi niz svoje ekipe.

Momčad Xabija Alonsa je u utakmici 30. kola njemačke Bundeslige na gostovanju kod Borussije Dortmund došla nikad bliže porazu ove sezone. Pogodak za Borussiju postigao je Niclas Füllkrug u 81. minuti utakmice i činilo se da će njime donijeti pobjedu domaćima, ali Stanišić je u 97. minuti zabio za 1:1. 

 

Pročitajte više