Štimac: Iz lige se ispada uzdignute glave!


"MOTIVIRANI smo, ispred nas je bitna utakmica. Protiv Hajduka kojeg maksimalno respektiramo idemo na pobjedu. Znam kako mogu pobijediti", najavio je Igor Štimac sutrašnu utakmicu protiv Hajduka, u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa.

Protiv Hajduka je Štimac otvorio svoju epizodu sa Zagrebom i tvrdi da ovaj put zna kako pobijediti.

"Neće to biti utakmica slična onoj na Poljudu, kada smo poraženi.", dodaje Štimac, koji nema problema s kartonima niti ozljedama svojih igrača.


Bit će to svakako drugačija utakmica jer Hajduk velike nade polaže u osvajanje Kupa, gdje vide stazu do Europe.

"Hajduk u Kranjčevićevoj nije favorit", poručio je Štimac Reji.

Posljednji put Štimac je za Talijana pripremio nadigravanje i teško je stradao. Ovaj put, Zagreb želi igrati pametnije.

Osim najave utakmice koja pobuđuje veliko zanimanje, Štimac se posvetio i samom formatu natjecanja u Kupu. U duhu neuništivog reformatora koji gradi svoju funkcionersku karijeru Štimac je poručio nogometnoj Europi da vrati dostojanstvo kup - natjecanju tako da pobjedniku otvori vrata Lige prvaka.

"Ne razumijem po čemu je to čevrto mjesto osvojeno u prvenstvu važnije od naslova u Kupu? Uefa bi trebala razmisliti o tome da osvajaču Kupa omogući direktan plasman u Ligu prvaka. To bi izazvalo revoluciju, Kup više nikada ne bismo gledali kao nužno zlo."

Kada bi mogao uzeti Kup pod cijenu ispadanja iz lige, Štimac bi to napravio uzdignuta čela;

"Ja sam primarno sportaš i nema rezultata koji smatram tragedijom. Zagrebu bi se moglo dogoditi da ispadne iz lige, ali važno je da to čovjek napravi uzdignuta čela i pronađe motiv za povratak. S druge strane, osvajanje trofeja je poseban trenutak u karijeri, nema puno igrača koji se mogu pohvaliti trofejima. To je vrhunac svake karijere."

Pročitajte više