Štimac: Naš plan je devet bodova u tri utakmice

PREBOLJELI su u Kranjčevićevoj ulici remi s Rijekom u prošlom kolu. Zagrebov trener Igor Štimac nekoliko je puta pregledao snimku situacije iz 87. minute kada je pogreška njegovih igrača omogućila Riječanima da dođu do velikog boda:" Gledao sam taj gol više puta, padne ti mrak na oči". Sada se svi okreću novom prvenstvenom kolu.

"Besart Abdurahimi se iz Francuske vratio s virozom i u četvrtak nije trenirao zbog temperature. On nam je u napadačkoj formaciji udarna igla. Vidjet ćemo hoće li biti spreman. U vrhu napada otvara se mjesto i za Gorana Ljubojevića. Dobitak nam je povratak Matije Špičića na lijevi bok. Pejić je opet u treningu nakon distorzije zgloba i bit će u kadru. Naš plan je ostvariti devet bodova u tri utakmice. Možemo sve ispraviti u narednim utakmicama - istaknuo je Štimac.

"Iste probleme imaju Ladić i Bilić. Otvoreno treba kazati da se rješenje za A selekciju treba potražiti u hrvatskim klubovima. Strinić i Špičić puno kvalitetnije mogu obaviti te zadatke od kadra koji je provjeravan. Nema idealnije situacije od prijateljskih utakmica da ih se provjeri. Ne treniram Strinića, stignem ga tu i tamo pogledati ali očito je da je puno napredovao. A za Špičića mogu gurnuti ruku u vatru da bi opravdao reprezentativni poziv", dodao je Štimac.

Pročitajte više