Štimac: Srnin prelazak u Ajax nije realna opcija

MEDIJI u Ukrajini proteklih dana raspisali su se o interesu Ajaxa za usluge našeg reprezentativca Darija Srne. Šahtarov momak od deset milijuna eura, međutim, i sam je za navodne simpatije Nizozemaca doznao preko ukrajinske televizije. 

Takva mu priznanja gode, ali ga nimalo ne opterećuju. Nakon što je pred kraj veljače našao zajednički jezik s velikim gazdom Rinatom Ahmatovom i stavio autogram na novi, bitno poboljšan ugovor u trajanju od četiri i pol godine, Srna je ušao na listu najbolje plaćenih hrvatskih internacionalaca. 

Dugo je bio u zlatnom Ahmetovom kavezu, njegovi skrbnici tvrde kako su odbijenice slali na adrese klubova poput Fiorentine, Liverpoola i PSG-a, a Darijo se s vremena na vrijeme prijateljima požalio na situaciju koja ne zadovoljava. Čak je u dogledno vrijeme odbio potpisati novi ugovor, obzirom da je stari istjecao u ljeto 2008. godine. 

No, takvo je raspoloženje sada stvar prošlosti. Šahtar je proteklih, a posebno ove sezone kada je iz Kupa UEFA umalo izbacio branitelje naslova, dokazao su stvar prošlosti također i ulaganja neproporcionalna europskom uspjehu. Sibirski klubovi postali su ravnopravnim sudionicima prestižnih natjecanja i to je svakako jedan od razloga za Srnino zadovoljstvo.

Drugi razlog svakako leži u onome što volimo nazvati poboljšanim uvjetima. Stoga će i obitelj Štimac potvrditi da odlazak u Ajax ili bilo koji klub tog ranga nije realna opcija.

"Informacija o zainteresiranosti Ajaxa stigla je iz ukrajinskih medija. Dario također nije imao pojma o tome, dok se novinari nisu raspisali. Osobni nisam imao nikakav kontakt s Nizozemcima niti je stigla ikakva službena obavijest." - u startu ističe Damir Štimac, Srnin zastupnik.

"Takva opcija nije realna ponajprije zbog novog ugovora koji je Srna potpisao. U tom ugovoru ne postoji klauzula o fiksnoj odšteti u slučaju interesa drugog kluba, ali poznavajući predsjednika Ahmetova, malo je vjerojatno da bi on pustio Darija prije isteka ugovora. U Šahtaru su jako zadovoljni s njim, i što je također važno, on je jako zadovoljan sa svojom pozicijom, kao i novim financijskim uvjetima. No, u poslu nikad ne znate što se može dogoditi." - dodaje Štimac, ne želeći naravno do kraja otkloniti mogućnost odlaska, u slučaju eventualne ponude koju nitko ne bi mogao odbiti. Pa čak ni tajkun Ahmetov, koji je u više navrata pokazao da nema tog novca kojim bi ostao impresioniran.

Njegova je ideja moćni europski Šahtar, pa ne trebaju čuditi medijske kalkulacije o iznosima koje je spreman uplatiti za potencijalne akvizicije poput urugvajskog napadača Castilla te napadača Torina Alessandra Rossinu, koje ne idu ispod deset milijuna eura.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više