HNL

Stipić: Nikoličius je odradio sav posao za Dambrauskasa

Screenshot: HRT

TOMISLAV Stipić analizirao je derbi između Dinama i Hajduka u prošlom kolu hrvatskog prvenstva, pri čemu je ocijenio da su Dinamovi igrači bili sporiji od suparnika, loše komunicirali tijekom igre i zaključio da je Marko Livaja "dečko koji radi razliku".

"Polazne točke ovog derbija su bile totalno drugačije. Hajduk u pozitivi, a Dinamo u krizi s novim trenerom. Hajduk je pobijedio 2:0, ali po dojmu je izgledalo da je mogao i više", rekao je Stipić u HRT-ovoj emisiji Stadion u kojoj je istaknuo i sljedeće:

Loša komunikacija kod Dinama

"Hajduk je na Maksimir došao igrati, gradili su igru od golmana i bili u posjedu. Dominacija Hajduka, a Dinamo je stajao čak za mene predefenzivno. Livakoviću se nisu nudili igrači. Loša komunikacija, ostavljali su prostore na boku. Dinamovi igrači su uvijek bili nešto malo sporiji od Hajdukovih."

Utakmicu su riješili pogoci koje su postigli Marko Livaja i Emir Sahiti na asistenciju prvog strijelca.

Dambrauskas koristi kvalitetu

"Livaja je dečko koji radi razliku, ali on je ujedno jedini nogometaš uz bivšeg Davida Beckhama kojem tetovaže dobro stoje, po mojem mišljenju", našalio se Stipić pa prokomentirao petu uzastopnu pobjedu Valdasa Dambrauskasa na Hajdukovoj klupi.

"On je došao na plodno tlo, za njega je odradio sav posao Nikoličius, kao sportski direktor, oni se poznaju, ovo im je već treći klub u kojem rade zajedno. Ja se sjećam da kad sam ja bio dijete i kad sam igrao na cesti, uvijek je izbijala svađa tko će s kim igrati. Selekcija je najvažnija u nogometu tako da su Nikoličius i predsjednik Jakobušić doveli kapacitet, doveli su kvalitetu i sada Dambrauskas izvlači", zaključio je.

Pročitajte više