NENAD BJELICA

Stjepan Tomas poručio Bjelici što ga čeka u Istanbulu: "Nije to kao u Dinamu"

Foto: Getty Images / Guliver image

STJEPAN TOMAS, dinamovac i nekadašnji hrvatski reprezentativac, osvojio je s Fenerbahčeom naslov prvaka 2004. godine, a novinari iz Turske kontaktirali su ga zbog Nenada Bjelice. Bivši Dinamov trener, prema navodima medija, do kraja tjedna trebao bi okončati pregovore s gazdom Fenera Alijem Kocom i postati trener turskog velikana.  

"S Bjelicom sam u izvrsnim odnosima i poznajem njegov rad. Riječ je o discipliniranom treneru i velikom radniku koji uvijek želi više i bolje. Prije Dinama bio je u poljskom Lechu, ali tamo se situacija nije razvila kako je priželjkivao. U Dinamu je tijekom protekle dvije godine nanizao velike uspjehe, a da su prošli Šahtar u skupini Lige prvaka, to bi izazvalo ogromnu euforiju u Zagrebu", rekao je Tomas za turski Fanatik.

"Odlično je posložio Dinamo"

Trenerski stil Nenada Bjelice, tvrdi Tomas, oblikovalo je njegovo nogometno iskustvo, a posebno period proveden u Španjolskoj gdje je Bjelica igrao za Albacete, Real Betis i Las Palmas od 1993. do 1996. godine. 

"Teži većem posjedu u igri, mijenja formacije tijekom utakmice i forsira mlade igrače, posebno u napadu. Bjelica je dugo igrao i u Njemačkoj gdje je stekao disciplinu. Rekao bih da voli dobre tehničare i disciplinu u igri. U Dinamu je imao široku klupu i veliki broj opcija u slaganju momčadi, posebno u napadačkom dijelu. Odlično je sve to posložio i zato je Dinamo lani bio uspješan", smatra Tomas, dodajući kako je logično da Bjelica sada prima mnogobrojne ponude za posao. 

"Čuo sam da ga žele u Fenerbahčeu, znam da su odradili i dva sastanka te razmijenili ideje. Naravno, ne znam kako će ta priča završiti. Smatram kako nije korektno da uspoređujem Fenerbahče i Dinamo. Kao što sam već kazao, Bjelica je u Dinamu imao izvrstan kadar i okruženje u kojem se mogao fokusirati samo na teren. Bit će mu puno teže uspjeti u Turskoj gdje je pritisak medija i navijača žešći nego u Zagrebu. Očekivanja navijača mogu biti odlučujući faktor za trenera u Turskoj, na tome se lako pada. Nije zahvalno prognozirati, ali treba kazati da momčad Fenera trenutno nije u najboljem stanju i da iza sebe ima lošu sezonu. Bit će uspješniji ako odrade dobar prijelazni rok i pojačaju se", zaključuje Tomas, koji je prvi trenerski angažman u karijeri odradio prošle godine u Antalyasporu. 

Pročitajte više