Što je s Brekalovim povratkom u Dinamo?

Foto: Profimedia

JOSIP BREKALO sve je dalje od dogovora s Dinamom i trenutačno šanse za njegov povratak na Maksimir nisu prevelike. Kako doznajemo, Dinamo i dalje radi na njegovom dolasku, kontakti s njegovim agentom su stalni, no klub i igrač se za sad ne mogu dogovoriti oko njegove plaće.

Brekalo u Wolfsburgu, koji ga je otpisao, zarađuje nešto manje od dva milijuna eura po sezoni. To je plaća koju mu Dinamo ni u ludilu ne može ponuditi i Brekalo je svjestan da bi morao pristati na bitno manja primanja. Dinamo ga može svrstati u kategoriju najplaćenijih igrača, ali da bi zadovoljio sadašnje Brekalove apetite morao bi jako narušiti balans u svlačionici.

Oršić je bio iznimka

Do sad je daleko najplaćeniji igrač bio Mislav Oršić koji je zarađivao 1.2 milijuna eura po sezoni, ali samo u njegovu slučaju je napravljena iznimka i to prošlog siječnja kako bi Oršić ostao u Maksimiru. Nakon što je on otišao, glavne zvijezde imaju uglavnom sličnu plaću, a to je oko 800.000 eura po sezoni, što Dinamo ne želi narušiti eventualnim davanjem ogromnog ugovora Brekalu.

Talijanski novinar Nicolo Schira objavio je prije par dana da se Dinamo načelno dogovorio s Wolfsburgom oko odštete i da je dao Brekalu nekoliko dana da se odluči. On razmatra i druge opcije kao što je Serie A u kojoj je bio na posudbi u Torinu.

Povezivalo ga se s Fiorentinom, ali talijanski mediji pišu da je to propalo i da se u igru uključio Udinese. Brekalo navodno razmatra ponudu toga kluba i trenutačno je realnije da završi negdje drugdje nego u Maksimiru, iz kojeg je otišao 2016. godine baš u Wolfsburg za deset milijuna eura.

Pročitajte više