Što kažu engleski "špijuni" o igri Hrvatske u Skopju?

DOK je izbornik engleske reprezentacije Sven Goran Eriksson promatrao prijateljsku utakmicu Švicarske i Slovenije, njegov pomoćnik Tord Grip gledao je Hrvatsku protiv Makedonije u Skopju.

Kako javlja online izdanje britanskog Telegrapha, Grip je utakmicu u kojoj je Hrvatska pobijedila Makedoniju nazvao "slabom", ali je odmah dodao kako je "impresioniran nekim potezima hrvatskih nogometaša".

"Hrvatska je utakmicu započela sa 7-8 standardnih reprezentativaca i igrala u formaciji 4-4-2 u prvom poluvremenu. U nastavku su promijenili sustav igre u 3-5-2." - izjavio je Tord Grip nakom odgledane utakmice.

"Iako je Hrvatska igrala bez jednog od svojih najboljih igrača, Dade Prše, često su prijetili potezima Milana Rapaića, koji igra za Anconu. Rapaić igra na lijevoj strani terena u veznom redu i dijeli odlične lopte napadačima. Još jedan važan igrač za Hrvatsku je Juventusov Igor Tudor, koji igra važnu ulogu na sredini terena." - zaključio je Grip svoju analizu igru hrvatske reprezentacije protiv Makedonije.

Hrvatska i Engleska susrest će se na EP-u u susretu skupine B u Lisabonu 21. lipnja.

Pročitajte više