Što se događa s Ivicom Zupcem? Još jedna fantastična partija hrvatskog centra

Foto: Getty Images / Guliver Image

LOS ANGELES LAKERSI izgubili su od Memphis Grizzliesa 107:99, ali Ivica Zubac odigrao je drugu odličnu utakmicu  zaredom.

Hrvatski centar ponovno je dobio priliku startati jer JaVale McGee i Tyson Chandler imaju muku s gripom i bolovima u leđima. Nakon što je zabio 16 poena uz 11 skokova u pobjedi protiv Pelicansa, Zubac je sada završio s 19 poena, 4 skoka i 4 blokade.

U obrani je odlično pomagao i branio obruč, dok je u napadu sjajno surađivao s LeBronom Jamesom koji ga je nekoliko puta fantastičnim dodavanjima pronašao samog na zakucavanjima. Pogotovo je ova partija impresivna kada uzmemo u obzir da je igrao protiv Marca Gasola, jednog od najboljih centara na svijetu, pogotovo u obrani. Nedavno je i Jusuf Nurkić, igrač koji ove sezone u prosjeku ima double-double učinak, imao problema s njim. Španjolac je Bosansku Zvijer limitirao na užasan šut iz igre od 1-15. 

Nažalost za Zupca i Lakerse, to nije bilo dovoljno. Jarren Jackson Jr. pogodio je ključnu tricu preko LeBrona u pred kraj utakmice za rješenje pitanja pobjednika, a bio je i najbolji igrač svoje ekipe. Rookie je završio s 27 poena, 9 skokova. 

Kod Lakersa ponovno je briljirao James koji je zabio 22 poena, ulovio 14 skokova i tome je dodao 7 asistencija. 

Hrvatski reprezentativac dobivao je jako malo prilika ove sezone, spominjao se i njegov odlazak iz Los Angelesa, ali nakon dvije odlične partije zaredom, vidjet ćemo može li Zubac zadržati mjesto u rotaciji kada se McGee i Chandler oporave.

Dobre izvedbe Bogdanovića i Šarića

Što se tiče ostalih hrvatskih igrača na NBA parketima sinoć, Bojan Bogdanović nastavio je s najboljom sezonom u karijeri. Postigao je 14 poena u 105:89 pobjedi Pacersa nad Wizardsima. Dario Šarić dobro je iskoristio minutažu u pobjedi Minnesote nad Oklahomom 114:112. U 22 minute zabio je 10 poena uz 8 skokova.

Dragan Bender ponovno nije igrao u porazu Sunsa protiv Netsa, dok je Ante Žižić ostao bez poena u porazu Cavsa protiv Bullsa.

Rezultati by SofaScore

 

Pročitajte više