Što treba hrvatskim rukometašicama za četvrtfinale Svjetskog prvenstva?

Foto: Profimedia

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija pobijedila je reprezentaciju Crne Gore 26:25 u prvoj utakmici drugog kruga Svjetskog prvenstva. Hrvatska je tako ostala u igri za prolazak u četvrtfinale, iako dosta ovisi o rezultatima u drugim utakmicama jer Crna Gora i Švedska imaju još uvijek više bodova.

Crnogorke su završile prve u svojoj skupini te tako prenijele četiri boda u drugi krug, dok je Hrvatska prenijela samo bod jer je remizirala protiv Senegala. Hrvatice će u nastavku natjecanja igrati još protiv Kameruna u subotu te protiv Mađarske u ponedjeljak. Za prolazak im trebaju pobjede uz što veću gol-razliku, ali i što lošiji rezultati Šveđanki i Crnogorki.

Hrvatice navijaju protiv Crnogorki

U skupini, ako dvije ekipe završe s istim brojem bodova, Hrvatice se moraju uzdati u to da će Crnogorke izgubiti od Švedske te im tako omogućiti dolazak na drugo mjesto. Također, poraz Crne Gore od Senegala bio bi sjajan za Hrvatsku, ali taj je scenarij malo izgledan.

Pobjeda Crne Gore protiv Švedske, uz uvjet da Hrvatska pobijedi obje svoje utakmice, ne bi bio dobar scenarij za Hrvatsku jer bi onda Švedska trebala izgubiti bar još jednu svoju utakmicu - protiv Mađarske ili protiv Kameruna. 

Pročitajte više