Strahonja objasnio zašto je Belupo žestoko oštećen protiv Hajduka

Screenshot: HRT

HAJDUK ni peti put zaredom nije uspio svladati Slaven Belupo - 2:2. Na praznom Poljudu momčad Zorana Vulića dva puta je lovila zaostatak te na kraju uspjela stići do boda. Time su Bijeli zadržali tri boda više od rivala iz Koprivnice, ali su sve dalje od Europe koja im je sada daleko za 10 bodova.

Glavni sudac te utakmice bio je Mario Vidulin, a HRT-ov sudački ekspert Mario Strahonja u emisiji Stadion večeras je istaknuo da su Koprivničani teško oštećeni.

"Bilo je dosta spornih detalja, a suđenje na Poljudu moglo je i moralo biti bolje", kazao je nekadašnji sudac HNL-a.

Prva sporna situacija s utakmice Hajduka i Slavena bio je dosuđeni kazneni udarac nakon duela Borje Lopeza i Jelića, pa je promijenjena odluka.

"Igrač Hajduka Lopez želi izbiti loptu, ali nogom udara u bedro igrača Belupa. Suci su poništili penal vjerojatno zato jer su vidjeli gostujućeg igrača Jelića da igra rukom. Ali on nije igrao rukom nego bedrom, a Lopez ga je udario po nozi. Bio je prekršaj za kazneni udarac i opomena za Lopeza u izglednoj situaciji za postizanje pogotka", objasnio je Strahonja.

Zgoditak Hajduka za 1:1 podigao je mnogo prašine.

"U ovoj akciji trebamo gledati dvije situacije. U prvoj izgleda da je zaleđe, ali nije. Tu obrambeni igrač vidi loptu, očekuje loptu, ima ravnotežu svog tijela i želju da igra s loptom što znači da ima namjeru. Ivanovski nije bio u zaleđu, ali od tog trenutka kreće druga akcija. U toj akciji Said se nalazi u poziciji zaleđa, uključuje se iz pozicije zaleđa i zabija neregularan pogodak", dodao je Strahonja.

Pročitajte više