HNL

Strahonja: Sudačke odluke na utakmici pionira Hajduka i Osijeka bile su ispravne

Screenshot

PORAZ pionira Hajduka od Osijeka (2:3) u finalu Kupa u Slavonskom Brodu izazvao je ogorčenje kod Splićana te eskalaciju navijačke pobune protiv HNS-a upravo u vrijeme kada je Uprava Hajduka usred pregovora sa Savezom oko normalizacije odnosa. 

Hajduk i njegovi navijači tvrde da ih je u incidentnoj utakmici teško oštetio sudac Ante Čuljak. 

Hajduk je prije kraja prvog poluvremena ostao s dva igrača manje. Prpić je zbog drugog žutog kartona isključen nakon 20 minuta, a u 39. minuti drugu opomenu je zaradio Škorlić. Hajduk je vodio, ali je Osijek iskoristio brojčanu nadmoć, preokrenuo i pobijedio.

U Hajduku tvrde da je Čuljak bezrazložno isključio dva njihova igrača i tako gurnuo Osijek prema naslovu. 

Mario Strahonja, sudački ekspert HTV-a, kratko je komentirao situacije koje su razbjesnile hajdukovce i utakmici najmlađih kategorija dale neviđenu medijsku pažnju: 

"Sudačke odluke na utakmici pionira Hajduka i Osijeka bile su ispravne. Njihove odluke u spomenutim situacijama bile su u skladu s pravilima nogometne igre."

Inače, nakon utakmice dogodio se novi incident. 

Kako se može vidjeti na videu koji je objavila stranica DPH Hajduk, pomoćni sudac nakon utakmice krenuo je u obračun s pionirom Hajduka. Nakon reakcije službenih osoba, koje su ga fizički spriječile, sudac se povukao u tunel i ostalo je na verbalnom okršaju. Iz videa se ne vidi što je prethodilo ovakvoj reakciji suca.

U isto vrijeme, Hajdukovi navijači s tribina brutalnim uvredama zasuli su glavnog suca Čuljka i pomoćnike. U pozadini cijelu situaciju gledaju Ante Vučemilović i Neven Šprajcer, dugogodišnji pobočnici utamničenog Željka Širića, osuđenog za primanje mita za "pošteno suđenje".

Torcida je u objavi na Facebooku proglasila rat i poželjela "smrt HNS-u", a oko 22 sata u Splitu pred Poljudom organizirala doček navijača pionirima Hajduka koji su u busu na povratku iz Broda pjevali: "Kontra zabrana i zakona, vama u inat nek' gori bengalka." 

Mlade nogometaše dočekalo je preko tisuću pripadnika Torcide, Hajdukov predsjednik Marin Brbić, kao i dopredsjednik kluba Lukša Jakobušić.

Torcidaši su nešto malo nakon 22 obasjali Poljud velikom bakljadom i skandirali pionirima: "Šampioni, šampioni!"

Nastavilo se skandiranjem "HNS, pederi, nogomet ste sjebali" pa zatim "Mrzim Dinamo, Mamića, Bandića... Gazi, gazi, gazi purgera..."

Prije bakljade navijači su pionirima Hajduka dali transparent na kojem piše: "Slomit nas ne može nijedan kurvin sin, Hajduk Split, to smo mi."

Pročitajte više