Štrajk u NBA završio, Dwyane Wade: Napokon!

NBA vlasnici i igrači postigli su privremeni dogovor koji bi mogao značiti i kraj "lockouta" u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta! 

Predsjednik NBA lige David Stern objavio je da su na novom sastanku, koji je trajao preko 13 sati, postigli privremeni sporazum.
 

"Optimistični smo da bi sve ovo uskoro moglo biti iza nas i da bi NBA sezona mogla početi 25. prosinca", rekao je Stern, te nadodao:

"Razlog zašto smo se dogovorili su navijači, ali i igrači koji su željni igre. Također postoje mnogi koji su se oslonili na nas", poručio je.
 

Nakon tajnih sastanaka koji su započeli u utorak, čini se da su ipak odvjetnici i predstavnici dvije strana našli zajednički jezik kako bi spasili cijelu sezonu. Ovaj dogovor još uvijek mora biti odobren od strane vlasnika te igrača.

Fisher: "Navijači su napokon dobili ono što su željeli"

"Sve što mogu reći u ovom trenutku je: Napokon!", ushićeno je izjavio Dwyane Wade, zvijezda Miami Heata za Associated Press.

Predsjednik Udruge NBA košarkaša Derek Fisher također je bio zadovoljan postignutim dogovorom: "Veoma sam sretan što su naši navijači napokon dobili ono što su željeli."

Dovoljan je 50 posto plus jedan glas za potpisivanje novog kolektivnog ugovora. Što znači da 15 od 29 vlasnika NBA momčadi mora reći da, dok 430 i više igrača također mora dati svoj pristanak kako bi se okončao štrajk.
 
Prema dogovoru, igrači i vlasnici bi košarkaške prihode trebali dijeliti u omjeru 50:50

Pročitajte više