Strani mediji o novom hrvatskom izborniku

VIJEST da je Slaven Bilić, član proslavljene generacije "Vatrenih", postao novi hrvatski izbornik, obišla je nogometni globus u roku od sat vremena. Nema svjetske agencije koja nije objavila vijest o Bilićevom imenovanju, pri čemu se ističe upravo njegovo sudjelovanje u najvećem hrvatskom uspjehu, osvajanju trećeg mjesta na SP-u u Francuskoj 1998.

Agencije Reuters, France Presse, Associated Press, američka TV kuća CNN, te sportski mediji poput ESPN-a i World Soccera navode kako je Bilić na izborničkoj klupi zamijenio Zlatka Kranjčara, čija je momčad razočarala hrvatsku javnost blijedim nastupom na SP-u.

France Presse navodi kako je Cico Kranjčar nakon ispadanja Hrvatske sa SP-a došao na udar javnosti, nogometnih stručnjaka i medija. No, unatoč tomu odbio je priznati da snosi dio krivice, kao i da je zbog nepotizma u prvu momčad uvrstio svog sina Niku.

U izvješćima stranih medija stoji kako je Bilić, nakon što je napustio splitski Hajduk, igrao u njemačkom Karlsruheu, te u premierligašima West Hamu i Evertonu, nakon čega je uslijed brojnih ozljeda odlučio napustiti profesionalni nogomet.

CNN navodi kako Bilića podupiru mediji, hrvatska sportska javnost, ali i nogometna struka.

Foto: S.H.

Pročitajte više