Strani mediji puni hvale za hrvatske tenisače

NAKON velike pobjede Ivana Ljubičića, koji je Hrvatsku odveo u polufinale Davis Cupa, mnogi su se strani mediji oglasili pohvalama na račun naših tenisača, koji po svemu sudeći, stiču sve veći ugled u svjetskom tenisu.

Dosadašnja dva pokušaja naših igrača da dođu u polufinale bila su neuspješna, te su završila porazima od Argentine odnosno Španjolske.

Nakon Ljubičićeve pobjede protiv Andreja Pavela, peti meč igrali su Mario Ančić i Victor Hanescu.

Pobjedom mladog Splićanina Hrvatska je došla do rezultata od 4:1, te na taj način tek potvrdila svoju nadmoć.

Strane agencije nahvalile su naše momke, posebice Ljubu, za kojeg britanski Sporting life kaže da se pokazao herojem današnjeg meča, koji je Hrvatsku prvi put doveo do prvog polufinala u povijesti, a posebno se ističe se i to da je Hrvatska u prvom krugu natjecanja izbacila tenisku velesilu, SAD.

CBS Sportsline najviše se osvrnuo upravo na taj uspjeh, jer pobijediti Andyja Roddicka, Andrea Agassia i braću Bryan zaista nije lako.

Pobjedu naših tenisača popratio je i Reuters, koji također veliča Ljubičićevu čvrstu igru, te ga naziva topnikom i herojem dana u našoj zemlji.

Nakon meča, Ljubo je otkrio kako se u Hrvatskoj osjeća favoritom protiv bilo koga.

"Ovo je sjajan osjećaj i nadam se da ovaj san nikad neće prestati! Danas sam vjerojatno najsretniji čovjek na svijetu, te želim u ovom trenutku uživati što duže. Oni su zaista rijetki u karijeri." - izjavio je Ljubičić neposredno nakon meča.

Na upit koliko je splitska publika pomogla u plasmanu u polufinale, Ljubo je odgovorio kako je ovo bilo najbolje domaćinstvo koje je igrao.

"Do Rusije ima još dosta vremena, no Rusi su i strašno jaki. No, igramo kod kuće, pa ćemo ja i Mario morati dobro isplanirati nastavak da na taj događaj dođemo maksimalno spremni. Jer ne igra se polufinale Davis Cupa sto puta u životu." - zaključio je Ljubo, koji je najviše zaslužan za Davis Cup euforiju koja trenutno vlada u Hrvatskoj.

Pročitajte više