NBA LIGA

Strašna ozljeda Jusufa Nurkića, pri doskoku je slomio nogu

Foto: screenshot

BILA JE to jedna od najboljih utakmica NBA karijere Jusufa Nurkića, ali završila je užasom. Dvije minute i 22 sekunde prije kraja drugog produžetka utakmice između Portlanda i Brooklyna centar iz BiH nezgodno je doskočio i slomio lijevu nogu.

Juka je ostao ležati na podu dok su ga promatrala užasnuta lica suigrača, trenera, protivničkih igrača, sudaca i gledatelja. Nakon nekoliko minuta stabilizirali su mu nogu, iznijeli ga s terena i prevezli u bolnicu.

Sezona je za Bosansku Zvijer gotova, a tek se iščekuje prognoza koliko će trajati rehabilitacija.

"Smučilo mi se kad sam vidio. Igrao sam onu utakmicu u Las Vegasu kad se ista stvar dogodila Paulu Georgeu. Ne želiš da se takvo što dogodi ikome, a kamoli suigraču i prijatelju", prokomentirao je Damian Lillard, prva zvijezda Trail Blazersa.

Trener Terry Stotts otkrio je da je ostatak momčadi nakon utakmice u tišini održao zajedničku molitvu za palog suigrača, a društvene mreže preplavile su poruke potpore i suosjećanja s bivšim centrom Cedevite.

Nurkić je briljirao u utakmici protiv Netsa, zabio je 32 koša uz 16 skokova, pet asistencija, četiri blokade i dvije osvojene lopte. Damian Lillard dodao je 31 uz 13 asistencija, a Blazersi su nakon dvaju produžetaka slavili 148:144. Netse je predvodio D'Angelo Russell s 39 koševa.

Pročitajte više