Strinić i Dalić na treningu razgovarali o golu Senegala

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA nogometna reprezentacija u posljednjoj provjeri pred Svjetsko prvenstvo slavila je protiv Senegala s 2:1. Golove za Hrvatsku zabili su Perišić i Kramarić, a u strijelce kod Senegala upisao se Saar.

Upravo je taj pogodak zasmetao izborniku Zlatku Daliću, a moglo se to vidjeti i na današnjem treningu reprezentacije uoči subotnjeg dvoboja protiv Nigerije.

Kod Saarovog pogotka dogodile su se tri pogreške, prvo je pogriješio vezni red koji nije pritiskao asistenta N'Diayea, a on je gotovo s centra prebacio cijelu našu obranu i uposlio Saara koji se provukao pokraj Vide i zabio gol. Sve je to pratio Strinić koji je prema mišljenju analitičara morao upozoriti Vidu da mu igrač utrčava iza leđa.

Na današnjem treningu Strinić i Dalić su neko vrijeme razgovarali, a prema gestikulacijama se moglo vidjeti da je tema bila primljeni gol protiv Senegalaca.

Dok se ostatak momčadi zagrijavao, Strinić je objašnjavao Daliću kako je on vidio tu cijelu situaciju, a izbornik je njemu govorio kako je trebao stajati i reagirati u toj situaciji.

Dalić je poznat po tome što ima prijateljski odnos sa svim igračima. Subašić i Mandžukić su na današnjoj presici otkrili kako su puno razgovarali s izbornikom preko mobitela mjesecima prije SP-a, a taj se pristup jako svidio igračima.

Pročitajte više