Strinić ozlijedio gležanj u najtežoj sezoni karijere

Foto: AC Milan

NAKON povijesnog srebra s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Ivan Strinić proživljava najtežu sezonu u karijeri. Lijevi bek je nakon SP-a saznao da ima srčanih problema, zbog čega je mjesecima bio izvan pogona u Milanu, a propustio je i cijele pripreme. 

Nakon toga se uspio vratiti i na treninzima dizati formu, ali su ga sada zadesili novi problemi. Na posljednjem treningu bivši igrač Hajduka Dnjipra, Napolija i Sampdorije uganuo je gležanj, pa je nestala i posljednja nada da u ovoj sezoni može zaigrati za Rossonere.

S obzirom na sve nesreće koje su ga zadesile, Strinić nije upisao ni minute za momčad Gennara Gattusa, a njegova budućnost u redovima talijanskog velikana je upitna, posebno ako se klub sa San Sira poslije pet godina domogne plasmana u Ligu prvaka. U tom slučaju će uslijediti velike promjene i pojačanja za sljedeću sezonu, a uz Strinića su na poziciji lijevog beka Ricardo Rodriguez i Diego Laxalt, dok povremeno na toj strani igra i Davide Calabria.

Podsjetimo, 31-godišnji Splićanin je stigao bez obeštećenja uoči početka SP-a i potpisao ugovor do ljeta 2021. godine. Njega je dovela bivša uprava na čijem je čelu bio Kinez Yonghong Li, ali je njegova avantura ubrzo završila i Milan je preuzeo bogati američki fond Elliott koji ima velike planove za budućnost.

Zajedno s njim tada je stigao i Alen Halilović, koji je od siječnja na posudbi u belgijskom Standardu, a sada je pitanje hoće li i svjetski doprvak njegovim stopama ili će ga Gattuso zadržati u ekipi i za sljedeću sezonu. 

Milan večeras od 20:45 igra uzvrat polufinala talijanskog Kupa protiv Lazija na San Siru (prvi meč 0:0), a Strinić je trebao biti na klupi. 

Pročitajte više