KORONAVIRUS U SPORTU

Štrlek ne smije iz Mađarske: Nemamo puno izbora

Foto: EPA

HRVATSKI rukometaš Manuel Štrlek trenutačno igra za mađarski Veszprem, a u razgovoru za Sport Klub opisao je situaciju u toj zemlji nakon što je koronavirus počeo harati Europom.

"Jako se čudno osjećam. Liga je do daljnjeg odgođena, poduzete su maksimalne mjere opreza pa tako nitko iz kluba ne smije zajedno trenirati. Svaki dan dobivamo individualne naputke o treninzima koje moramo raditi doma kako bismo ostali u formi."

Tvrdi da u njegovom klubu nema problema.

"Srećom, mi smo u klubu svi testirani i svi nalazi su bili negativni. Što se Mađarske općenito tiče, ima nekih 50-ak slučajeva zaraze ako se ne varam, dakle ništa kritično. Karantene kao takve u punom smislu još nema, iako su granice zatvorene. Kafići i restorani ne rade iza 15 sati, visoki je stupanj uzbune, ali još nije pravi kaos, da se tako izrazim", rekao je pa dodao:

"Nemamo puno izbora. Nitko ne smije napuštati državu, tražili su od nas da se izoliramo u svojim domovima, tako da 99% vremena provodim u stanu, izlazim jedino za neke osobne potrebe, u nabavu namirnica i slične stvari. Nadam se da će se ovo što prije riješiti i da će to što prije proći."
 

Pročitajte više