Strupar uskoro u Dinamu?

BIVŠI belgijski reprezentativac, Zagrepčanin s belgijskim državljanstvom, Branko Strupar najvjerojatnije će potpisati ugovor sa zagrebačkim Dinamom.

Do kontakta s modrima Strupar je došao preko Zorana Mamića, brata Dinamovog dopredsjednika Zdravka Mamića. Strupar je trenirao u njemačkom drugoligašu s Mamićem, no Strupar nije bio zadovoljan s uvjetima u klubu. Mamić mu je rekao kako bi dobro došao Dinamu, pišu Sportske novosti.

Strupar je izjavio kako bi volio zaigrati za Dinamo, te se nada kako će se posao oko dolaska u Dinamo uspješno završiti.

Strupar je do 1994. godine igrao za zagrebački nogometni klub Špansko, od kuda je otišao u belgijski klub Racing Genk, koji je bio u drugoj belgijskoj ligi.

Dvije godine kasnije natjecali su se u prvoj belgijskoj ligi, a 1998. godine bili su u samom vrhu belgijskog nogometa, no uspjeli su osvojiti samo Kup. Strupar je bio najbolji strijelac Lige s 22 gola. U sljedećoj sezoni postali su prvaci Belgije, a Strupar je proglašen najboljim igračem Lige.

1999. godine Strupar je dobio belgijsko državljanstvo, a već dva tjedan nakon dobivanja državljanstva Strupar je debitirao za belgijsku reprezentativnu vrstu. Iste godine potpisao je za premierligaša Derby County.

Pročitajte više