NBA

Stvara li se nova sila u Los Angelesu?

Foto: EPA-EFE

PREMA tvrdnjama jednog od najupućenijih američkih novinara ESPN-a, Stephen A. Smitha, Los Angeles Clippersi imaju više od 50% šanse za dovođenje Kawhija Leonarda i Kevina Duranta sljedeće sezone.

Smith je prošli tjedan boravio u Los Angelesu tijekom serije doigravanja Clippersa i Warriorsa, a njegovi izvori u klubu su mu potvrdili takve navode.

Kawhi Leonard je najbolji igrač Toronto Raptorsa, osvajač naslova i MVP finala San Antonio Spursa. Kevin Durant ovo doigravanje pokušava doći do trećeg uzastopnog naslova s Golden State Warriorsima gdje je u protekla dva finala proglašen najkorisnijim igračem. Leonard je rodom iz okolice Los Angelesa, voli Californiju i želio bi igrati u L.A.-u, ali ne želi biti u centru pažnje s LeBronom Jamesom u Lakersima. Durant će vjerojatno otići iz Golden Statea sljedeće sezone, ima kuću u Los Angelesu, a osim Clippersa i New York Knicksi se spominju kao njegova moguća destinacija.

Promjena u L.A.-u?

Clippersi će sljedećeg ljeta vjerojatno biti najpoželjnija destinacija za elitne slobodne igrače. Imaju najbogatijeg vlasnika u NBA ligi, vrhunske donositelje odluka što se tiče dovođenja i biranja igrača na draftu u Lawrenceu Franku i Jerryju Westu te šampionskog trenera u Docu Riversu. Osim toga, Clippersi su senzacionalno i dalje živi u seriji prve runde doigravanja upravo protiv Duranta i Warriorsa. Jučer su pobijedili u Oaklandu i smanjili rezultat na 3:2. Šesta utakmica igra se u petak u Los Angelesu. Većina fanova i stručnjaka smatrala je da Clippersi neće pobijediti jednu utakmicu u toj seriji.

Eventualnim dolaskom Duranta i Leonarda preko noći bi na papiru postali prvi favoriti za osvajanje naslova sljedeće sezone. Također, to bi bio još jedan udarac za LeBrona Jamesa koji je prema svemu sudeći odabrao krivu L.A. momčad prošle sezone. Odabrao je Lakerse zbog povijesti i vodstva Magica Johnsona.

Magic je u međuvremenu dao otkaz, a Lakersi ni s najboljim igračem na svijetu nisu uspjeli ući u doigravanje. Lakersi su uvijek bili popularnija ekipa od Clippersa u Los Angelesu, ali dolaskom dvojice top 5 igrača, što Durant i Leonard svakako jesu, to bi se moglo promijeniti.

 

Pročitajte više