Sudac koji je poslao Zidanea u mirovinu sarkastično mu zapljeskao

ČETVRTI sudac Luis Medina Cantalejo, koji je Talijanima dosudio nepostojeći jedanaesterac protiv Australije, inzistira na tome da na njega nije utjecala video snimka Zidaneovog udarca Materazzija.

"Sve sam vidio uživo, nisam ništa izmislio. Lopta je bila na drugom kraju i sudac je gledao u tom smjeru. Uvijek tvrdim kako treba gledati u igrače, jer se svašta može dogoditi." - kazao je za španjolski radio Cantalejo, koji je protiv Australije Materazziju pokazao crveni karton.

Francuski izbornik Raymond Domenech je nakon susreta tvrdio kako je Zidaneov preuranjen odlazak u mirovinu (11 minuta prije), bio isprovociran televizijskim snimkama.

Raymond Domenech je dodao kako je vidio Cantaleja kako sarkastično plješće u trenutku kada je Zidane napuštao travnjak.

"To se nije dogodilo. Ovo pokazuje koliko je važan četvrti sudac. Moj je posao pomoći glavnom sucu i to sam upravo i napravio." - brani se Cantalejo.

"Ne znam što je Materazzi rekao Zidanu, ali vidio sam da se igrači bune, a Gianluigi Buffon je otišao protestirati kod linijskog suca. Kada se sve stišalo, otišao sam do Elizonda i kazao mu što se dogodilo." - zaključio je Cantalajo.

Argentinski sudac koji je vodio finale Svjetskog prvenstva, 42-godišnji Horazio Elizondo, pamtit će se po crvenim kartonima Wayneu Rooneyu i Zinedineu Zidaneu. Napominje kako je presretan svojim nastupom na Svjetskom prvenstvu.

"Sve ciljeve sam ispunio. Vrijeme je da se oprostim od suđenja, a želim otići dok sam na vrhu." - kazao je Elizondo, a prenosi BBC.

S.H.

Pročitajte više