Sudačka komisija: Sudac je pogriješio. Igrač Gorice nije trebao dobiti crveni karton

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

KOMISIJA NOGOMETNIH SUDACA Hrvatskog nogometnog saveza objavila je analizu suđenja u utakmicama 30. kola SuperSport HNL-a. Izdvojili su dvije situacije - jednu s utakmice Slaven Belupo - Osijek (2:1) i jednu s dvoboja Gorica - Rijeka (1:0). Podsjetimo, Slaven Belupo je pobijedio preokretom.

Osijek je vodio do 97. minute pogotkom Mije Caktaša, no koprivnički prvoligaš došao je do tri boda jer su u sudačkoj nadoknadi zabili Ivan Krstanović iz kaznenog udarca i Marco Boras nakon ubačaja. Gorica je, pak, zahvaljujući golu koji je postigao Kristian Fućak došla do slavlja i prestigla Šibenik, koji je pao na zadnje mjesto.

Slaven Belupo - Osijek (2:1). Sudac: Ivan Bebek. Pomoćni suci: Luka Pajić, Dejan Vuković. VAR: Fran Jović

"90.+3: Dosuđeni kazneni udarac nakon opravdane intervencije VAR-a ispravna je interpretacija pravila XIV (kažnjiva igra rukom). Branič Osijeka unutar vlastitog kaznenog prostora kretnjom ruke u smjeru lopte te proširenjem obujma vlastita tijela ostvario je kontakt s loptom koji se razmatranjem PNI smatra prekršajem kažnjive igre rukom", stoji u priopćenju na stranici HNS-a.

Gorica - Rijeka (1:0). Sudac: Ante Čulina. Pomoćni suci: Luka Pušić, Anto Marić. VAR: Mario Zebec

"79. min: Izdana druga, isključujuća opomena igraču Gorice neispravna je interpretacija PNI. Incident u kojem igrač Gorice nakon kontakta sa suparnikom pada na travnjak ne smatra se nesportskim ponašanjem (simulacijom).

KNS HNS-a podsjeća suce na jasne smjernice UEFA-e i KNS HNS-a u izazovima izdavanja druge, isključujuće opomene", objašnjavaju o situaciji u kojoj je Momčilo Raspopović dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Pročitajte više