LIGE PETICE

Sudački ekspert: Gol Barcelone je neregularan. Crveni za Valladolid nepostojeći

Foto: REUTERS/Albert Gea

BARCELONA je pobijedila Valladolid 1:0 golom Ousmanea Dembelea u zadnjoj minuti. Dramatičnim trijumfom protiv davljenika u 29. kolu La Lige je devet kola prije kraja došla na samo bod od lidera Atletica, ali opća je ocjena španjolske javnosti da joj je pobjedu donio sudac Jaime Latre.

Andujar Oliver, bivši sudac, a sada sudački ekspert Marce, izdvojio je dvije situacije u kojima je sudac teško oštetio Valladolid i naravno, pogodovao Barceloni. Međutim i bez sudačke ekspertize to je bilo jasno svima koji su gledali utakmicu.

U 80. minuti Latre je isključio Oscara Plana, veznjaka gostiju, zbog prekršaja nad Ousmaneom Dembeleom. Činilo se da je to prekršaj za maksimalno žuti karton, nikako za izravni crveni. Oliver potvrđuje: "Sudac je tom odlukom teško oštetio Valladolid. Prekršaj igrača gostiju nad Dembeleom nikako nije za isključenje. Plano je srušio Dembelea koji je bio u trku, ali u tom prekršaju nema nikakve nasilne primisli, a kamoli poteza."

Teška sudačka greška neposredno je prethodila i golu Barcelone, tvrdi španjolski sudački ekspert: "Dembeleov gol je trebao biti poništen jer deset sekundi prije nego što je on zabio, Jordi Alba je loptu od Roquea Mese oduzeo tako da ga je faulirao."

Jaime Latre je barem jednom sudačkom odlukom navodno na štetu Valladolida učinio pravu stvar, tvrdi Oliver. U 62. minuti Jordi Alba je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudac nije pokazao na penal, na što su igrači Valladolida žestoko i dugo prosvjedovali.

Međutim, Oliver govori: "Mislim da je sudac ispravno odlučio ne dosuditi penal. Igrač Barcelone nije namjerno igrao rukom i sudac je to objasnio igračima Valladolida. Zato i nije tražio pomoć VAR-a jer se osobno uvjerio da to nije bio potez za jedanaesterac."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SUDAČKE GREŠKE NA ŠTETU VALLADOLIDA I U KORIST BARCELONE.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više