Šuker: Hrvatska može na Poljud, ali bez ultimatuma Hajduka

Foto: Hina

HRVATSKI nogometni savez usvojio je financijski plan za 2019. godinu. Rashodi bi prema tom planu trebali biti za 11 milijuna kuna veći od prihoda. Planirani prihod je 151 milijun kuna, a rashod 162,7 milijuna. Manjak će se pokriti iz salda fonda, poručili su iz HNS-a.

Najveći su prihodi planirani od djelatnosti koje se odnose na marketing, televizijska prava, opremu i ulaznice (62 posto), a najveći rashodi odnose se na aktivnosti Saveza, kvalifikacijske i prijateljske utakmice svih reprezentacija i uzrasta, selektivne programe i završna natjecanja mlađih uzrasta, nogometne kampove, seminare trenera i sudaca, sportsku opremu, naknade osobama izvan radnog odnosa i funkcionalne rashode, kao i rashode za usluge telefona, interneta, grafičkih usluga, najamnine, računalnih usluga, promidžbeni materijal i elektronske medije (68 posto).

"Današnja Skupština izuzetnog je ugođaja, a održava se u godini najvećih uspjeha hrvatskog nogometa. Ovogodišnji uspjesi potvrdili su najviše vrijednosti naših dostignuća: osvajanje srebrne medalje, dobivanje najboljeg igrača svijeta u osobi kapetana Modrića, izvanrednog i osebujnog izbornika Dalića, opće simpatije za igru i rezultate te ponovnu promociju naše domovine i hrvatskog sporta na svim kontinentima. Ovom sjaju treba dodati i veličanstven doček, koji je nemoguće zaboraviti, a uspješni smo bili i u drugim područjima. Budimo ponosni i zajednički uživajmo", istaknuo je, između ostalog, predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Predsjednik HNS-a osvrnuo se na mogućnost da Hrvatska neku od kvalifikacijskih utakmica za Euro igra u Splitu. 

"Uvijek sam govorio da želimo reprezentaciju u Splitu. Vidjeli ste da građani Splita i stanovnici Dalmacije vole reprezentaciju", rekao je Šuker. 

Hajduk je nedavno izrazio želju za domaćinstvom jedne utakmice kvalifikacija, ali i iznio sedam zahtjeva. 

"Možemo ih pozvati na idući Izvršni odbor, ali bez ultimatuma", dodao je.

Dogradonačelnica Zagreba: Mala zemlja, a sportskim umijećem najveća na svijetu

U ime zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića govorila je dogradonačelnica Olivera Majić te poručila:

"Nikada nije dovoljno još jednom čestitati na izuzetnim uspjesima u dosadašnjem radu, posebno na najvećem uspjehu hrvatskog sporta - srebru iz Rusije. Sportaši su još od ratnih vremena bili lučonoše koji su svijetu govorili da je ova mala zemlja svojim vještinama i umijećem najveća na svijetu."

Pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač pridružio se pohvalama i čestitkama. 

"Uspjeh koji je postignut na Svjetskom prvenstvu donio je nevjerojatno puno radosti, a nama to nije veliko iznenađenje jer godinama podržavamo rad HNS-a i cijenimo uspjehe hrvatske reprezentacije. Uvjereni smo da će nogomet iznjedriti i nove junake poput Luke, Mandže i drugih. Oni su nacionalno blago, a nisu pokazali samo vještinu i talent. Pokazali su koliko se može postići zajedništvom. Učinili ste ponosim svakog hrvatskog građanina", rekao je.
 

Pročitajte više