TRANSFERI

Sun: Hajdukov stoper bit će prvi igrač novog Celtica

Foto: Milan Šabić/PIXSELL

ŠKOTSKO izdanje drugog najčitanijeg britanskog dnevnog lista piše da je blizu transfer mladog Hajdukovog stopera u Celtic. 

Mario Vušković (19) je prema pisanju Suna na korak do prelaska u slavni glazgovski klub nakon što je došlo do velikog napretka u pregovorima između Celtica i Hajduka.

Prema ovom izvoru, dva su razloga zašto je Vušković jako blizu transfera u klub koji ga je snimao više puta tijekom prošle sezone. 

Prvi je to što je za perspektivnog braniča ozbiljno zainteresiran i Torino, a drugi to što je Celtic dobio novog trenera.

"Ange Postecoglou, bivši izbornik Australije, sletio je u Glasgow i preuzeo klub. Istovremeno je Celtic krenuo u završni napad na stopera za kojeg Hajduk traži 5 milijuna funti", piše Sun i dodaje:

"Vušković bi mogao postati prvo pojačanje Postecogloua, koji odmah kreće u veliku rekonstrukciju momčadi."

Ona je potrebna jer je Celtic prošle sezone nakon 10 godina predao naslov najvećim rivalima Rangersima, a nije se uspio utješiti ni u jednom od dva nacionalna kupa. Debakl je doživio i u Europa ligi, gdje nije uspio proći skupinu.

Žele ga još Verona, Udinese, Sassuolo i Watford

Prije dva mjeseca je Nicolo Schira, talijanski novinar specijaliziran za transfere, objavio da je Hajduk odbio Vuškovića prodati Celticu za 5 milijuna eura, koliko je tada ponudio škotski klub. Dodao je da su za njega ozbiljno zainteresirani Napoli i Torino. Škotski i talijanski mediji pisali su da Vuškovića prate još Verona, Udinese, Sassuolo te odnedavno i Watford, koji se nakon samo jedne sezone u Championshipu vratio u Premier League. 

Talijani i Škoti ističu Jakobušićev komentar: Ne moramo ga prodati da bismo preživjeli

TuttoMercato, kao i škotski mediji, podsjećali su na komentar Hajdukovog predsjednika Lukše Jakobušića: "Marija ćemo prodati samo ako je taj transfer dobar posao za klub. Nismo više u takvoj poziciji da moramo prodavati igrače kako bismo preživjeli. Klub je u puno boljoj financijskoj situaciji nego što je bio i sve ovo moramo uzeti u obzir kada govorimo o eventualnoj prodaji Vuškovića." Dodaju i znakovitu izjavu Hajdukovog predsjednika: "Ne mogu ni potvrditi ni demantirati aktualne natpise o ponudi za Marija." 

Ostaje li Hajduk bez Vuškovića nakon što je samo jednu sezonu bio prvotimac?

Vušković je u Hajduk došao prije četiri godine iz RNK Splita. Za prvu momčad Bilih debitirao je pretprošle sezone pod Damirom Burićem. Tijekom nedavno završene sezone nastupio je na 27 utakmica. Ukupno je za Hajduk odigrao 38 mečeva i postigao dva gola. 

Za kratko vrijeme postao je tražen jer je stoper koji je jak s loptom, a takvi su posebno cijenjeni. Guardian ga je uvrstio među 50 najvećih talenata generacije. Dinamov mladi as Luka Ivanušec izjavio je nedavno da u HNL-a nema težeg protivnika od Vuškovića. 

Pročitajte više