TRANSFERI

Sun: Tottenham odredio uvjete za prodaju Kanea. Transfer bi rušio rekorde

Foto: REUTERS/Neil Hall/Guliver

UNATOČ glasinama kako želi otići u klub s kojim će se boriti za trofeje, Harry Kane i iduće sezone ostat će u Tottenhamu.

Zapravo, napadač može otići, ali Spursi su za to postavili uvjete kakve u eri pandemije nije spreman prihvatiti niti jedan klub na svijetu.

Tottenhamov gazda Daniel Levy, zloglasan kao nevjerojatno tvrd pregovarač, odlučio je da ga ne želi prodati niti jednom konkurentu iz Premier lige, ekskluzivno javlja The Sun, a inozemni klubovi mogu ga dobiti za odštetu od 175 milijuna funti, odnosno 205 milijuna eura.

Manchester City kao premierligaš nije u igri, Barcelona se davi u dugovima, Real Madrid skloniji je Halandu i Mbappeu, a ni PSG se dosad nije dovodilo u vezu s 27-godišnjim engleskim napadačem.

Ostali klubovi ne mogu ni sanjati o plaćanju takve odštete pa je izvjesno da će Kane i iduće sezone nositi dres Spursa.
Kaneu ugovor traje sve do 2024. godine i Tottenham nema razloga razmišljati o prodaji. Do tada će napadač svake sezone zarađivati 12.2 milijuna eura godišnje ili 235.000 na tjedan.

Odšteta od 205 milijuna eura bila bi druga najveća u povijesti nogometa. Samo je PSG platio Neymara više, 222 milijuna Barceloni 2017. godine, a ovakav Kaneov transfer bio bi apsolutni engleski rekord.

Pročitajte više