Sunov "Last chance saloon": Bilić jedini kauboj bez asa u rukavu

LONDONSKI tabloid The Sun na slikovit je način dočarao posljednje kvalifikacijsko kolo za odlazak na svjetsku nogometnu smotru u Južnoafričkoj Republici. Konačno su Englezi napisali pokoji redak o nekad omiljenom Hrvatu otočana, s obzirom da je nakon poraza u Ukrajini, bilo teško promaći slovo o tužnoj sudbini Hrvatske. Engleze je u Dnjipropetrovsku zanimao samo njihov niz nepobjedivosti, barem ako je suditi po tretmanu inače agilnih londonskih medija.

Izostanak sa SP-a prijeti velikim nogometnim nacijama pa je tako još uvijek neizvjestan nastup Argentine s njenim velikim zvijezdama predvođenih izbornikom Diegom Maradonom i Lionelom Messijem, kao i Portugalu s Cristianom Ronaldom. "SP neće vidjeti ili Ronaldo ili Ibrahimović", podsjeća Sun. Ronaldo je ozlijeđen, Portugal bez njega treba pobjedu, ako želi u doigravanje.

Kamerunac Samuel Eto'o i Nigerijac John Obi Mikel također igraju sudobnosne utakmice, pomoći im može samo pobjeda. U ovom Last Chance Saloonu Bilić jedini nema asa u rukavu.


Sun je neke od najvećih protagonista kojima prijete ispadanje prikazao za zajedničkim stolom i u doba Divljeg zapada. Pištolj su dali Slavenu Biliću, u ovoj partiji možebitnih luzera koji se kockaju.... 

"Slavenu Biliću treba ruka pomoći jer je Hrvatska pred ispadanjem manje od 18 mjeseci nakon što je bila u četvrtfinalu Eura. Bilić Boysi moraju pobijediti Kazahstan, ali će i unatoč pobjedi pasti ako Andora ne izvede jedno od najvećih iznenađenja u povijesti nogometa protiv Ukrajine.

"Ukrajina će pobjedom izboriti kvalifikacije, a Luka Modrić, Niko Kranjčar, Vedran Ćorluka i Eduardo da Silva će sljedeće ljeto provesti kod kuće", piše The Sun.

Pročitajte više