Bilić: Pričajte o mojim greškama, igrači ne mogu biti svetiji!

Bilić: Pričajte o mojim greškama, igrači ne mogu biti svetiji!

Tekst: S.T.
Foto: Cropix

HRVATSKA reprezentacija sutra će odraditi posljednju utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Šanse za plasman su teoretske, mi moramo dobiti Kazahstan i Ukrajina ne smije svladati Andoru koja još nije osvojila ni bod.

"Još uvijek smo u igri. Uvijek postoji slamka spasa, doduše mala. Ne očekujemo čudo u Andori, ali teoretski još uvijek možemo biti drugi. Imamo se pravo dadati sve dok traju utakmice u Astani i Andori. I da nije tako, spremali bismo se maksimalno za utakmicu. Mi ovdje predstavljamo hrvatsku naciju, tako je od prvog dana, od naše utakmice o Livornu", prisjeća se Bilić u Astani svojih početaka.

Vjeruje li zaista u čudo na Pirinejima?

"Nećemo biti pod pritiskom kao da se radi o nekom velikom iščekivanju. Najiskrenije, ne očekujem ništa. Znat ćemo rezultat, pa bude li kod nas i kod njih u 90. minuti 0:0, poslat ćemo vratara u napad....", nasmijao se izbornik, a to dugo nismo vidjeli.

Izborniku je itekako krivo što su nedavni događaji u Rovinju bacili sjenu na uspjehe i zajedništvo koje je nekad krasilo hrvatsku reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu reći da nas ti događaji nisu taknuli, ali nisu nas poljuljali. Neke su priče prenapuhane, možemo pričati o mojim greškama, ali nema potrebe stavljati upitnike na tu grupu igrača. Od prvog dana oni ne mogu biti bolji, reprezentacija je za njih svetinja. Cijela ova situacija samo nas je dodatno zbližila, ubrizgala nam dodatnu motivaciju. Nije mi jasno da se na temelju jednog ili dva ekscesa počelo napuhavati i generalizirati o grupi igrača koja nije mogla zdravije gledati na cijeli projekt, njihovi motivi ne mogu biti svetiji."

Dio nacije Bilića i dalje želi za kormilom.

"Ne razmišljam o tome i ne želim pričati o toj temi. Koncentriran sam na utakmicu i na ništa drugo, a nakon nje možemo razgovarati o svemu."

Netipično za Bilića - dan uoči utakmice otkrio je sastav s kojim napada Kazahstan.

"Idemo na pobjedu pa što bude. Navikavamo se na umjetnu travu, različito je od Rovinja, ali nam neće biti prevelik bauk. Nećemo slušati što se događa u Andori. Igrat će Runje, Ćorluka, Lovren, Robert Kovač, Pranjić, Srna, Vukojević, Kranjčar, Rakitić, Klasnić, Mandžukić", rekao je Bilić uz dodatak da je Lovren svjetska klasa.

U luksuzu hotela Rixos u Astani čeka se utakmica koja će za mnoge biti prekretnica. 200 tisuća eura HNS je platio let i trodnevni smještaj. Skupe karmine, nema što...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara