Superračunalo prognoziralo osvajača Lige prvaka

Foto: EPA

LIGA PRVAKA došla je do faze četvrtfinala. Za naslov u najjačem europskom klupskom natjecanju borit će se preostalih osam momčadi, a superračunalo je odredilo koja od njih ima najveće šanse da na kraju sezone i postane prvak. Prvi favorit je Manchester City.

Nakon što je završio prvi dio Lige prvaka i prije no što je započela nokaut-faza natjecanja superračunalo je simuliralo rasplet natjecanja i tada prognoziralo da će pobjednik postati Arsenal. Londonskom klubu je na temelju podataka prikupljenih iz grupne faze dalo 22 posto šanse da će otići do kraja, a iza kluba iz Arsenala smjestio se u toj predikciji aktualni prvak Manchester City s 20 posto. Sad je situacija drugačija.

Manchester City je s ukupnih 6:2 kroz dvije utakmice osmine finala pobijedio Kopenhagen i momčad Pepa Guardiole te je sada najveći favorit za titulu. Optino superračunalo daje mu šansu od 32.30 posto da će obraniti prošlogodišnji naslov. Arsenal je u međuvremenu pao na treće mjesto, a Real Madrid s četvrtog u prošlom predviđanju skočio na drugo u ovom.

Pročitajte više