Šupraha odgodio Skupštinu koja ga treba smijeniti

Foto: Hina

SKUPŠTINA Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske navodno će se održati 15. prosinca, a ne 4. prosinca, kako je ranije bilo objavljeno. 
 
> Obrat u Splitu: Šupraha dao ostavku, no i dalje vlada Savezom
 
> Bojkot splitskih sudaca urodio plodom: HDZ miče Šuprahu, dolazi novi predsjednik
 

> Opet zaštitari u HNS-u: Splitski suci u bojkotu dok ne ode Šupraha

 
 
Predsjednik NSŽSD-e u ostavci  Alojzije Šupraha sjednicu je Skupštine odgodio zbog navodnih tehničkih poteškoća, a kako je glavna tema Skupštine prihvaćanje njegove ostavke, ne čudi zašto kontroverzni sudac kupuje vrijeme. 
 
 
Naime, zbog skandala s bojkotom splitskih sudaca Šupraha je prije nešto više od mjesec dana podnio ostavku obrazloživši to neviđenim pritiskom na njega i njegovu obitelj.
 
"Podnosim ostavku na mjesto predsjednika Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske iz osobnih razloga, a uslijed neviđenog pritiska na mene i članove moje obitelji", rekao je Šupraha nakon podnošenja ostavke.
 
U sveopćem metežu koji se događao na toj sjednici, prve informacije koje smo dobili glasile su da Savezom upravlja privremena, ''tehnička'' vlada koju će voditi v.d. predsjednik Mario Gudelj, navodno Šuprahin čovjek koji će osigurati da kontroverzni sudac i u ostavci bude prvi čovjek splitskog nogometa.
 
Međutim, Gudelj je za Index odbacio sve špekulacije kako je Šuprahina marioneta i objasnio nam je proceduru koja po pravilniku slijedi nakon ostavke predsjednika Saveza.
 
''Šupraha sad mora po pravilniku sazvati u roku od mjesec dana Skupštinu, koja će najprije prihvatiti njegovu ostavku te potom izabrati v.d.-a, a njegova zadaća će biti da u što ranijem roku sazove izbornu Skupštinu na kojoj će se izabrati novo rukovodstvo'', rekao nam je Gudelj 20. listopada, dan nakon što je Šupraha podnio ostavku.
 
Dakle, Šupraha je po pravilniku Skupštinu trebao sazvati za 20. studeni. Međutim, ne  samo da se Skupština nije održala tog dana, nego je otkazana i ona koja je sazvana za 4. prosinca.
 
 
 

Pročitajte više