SUŠIĆ OTVORIO DUŠU "Trebao sam potpisati za Inter, a onda je sve propalo zbog Mamića"

Foto: Getty Images / Guliver Image

OD odlaska iz Hajduka 2016. Tino-Sven Sušić nikako ne uspijeva pronaći formu koja ga je krasila na Poljudu. Stigao je u Genk za dva milijuna eura, ali se nije naigrao. Nakon toga je bio na posudbi u Maccabiju iz Tel Aviva, ali je i tamo upisao tek četiri nastupa. 

Ofenzivni 25-godišnji veznjak odlučio je raskinuti ugovor s Genkom i potpisati za Antwerp te želi oživjeti svoju karijeru. 

"U Genku sam u startu igrao dobro, ali je dolazak novog trenera promijenio sve. Tada je sve krenulo po zlu i nisam igrao, iako sam naporno trenirao. Uslijedila je avantura u Maccabiju i sam sam kriv zbog toga što se nisam snašao. U međuvremenu mi se rodila i kćerka, a obitelj nije bila sa mnom pa sam se osjećao usamljeno", ispričao je Sušić u razgovoru za SportSport.ba. 

U novom klubu je za sada zadovoljan, a potpisao je na godinu i pol, uz mogućnost produljenja ugovora na još godinu.

"Klub ima dugoročnu viziju i želim tu ostati. To je klub za mene u ovom momentu jer ima jasne ambicije i sve funkcionira na visokoj razini. Bilo je još nekih kombinacija, prije svega odlazak u Španjolsku, no kada me Antwerp pozvao nisam mnogo razmišljao. Znao sam i ranije dosta o njima, ipak sam u Belgiji odrastao i igrao."

Sušić je istaknuo kako mu je ovo posljednji vlak da dokaže kvalitetu i napravi nešto veliko u karijeri. Ne tako davno bio je na korak od milanskog Intera, sve je praktički bilo gotovo, ali...

"To je bilo skoro riješeno. Faktički sam trebao samo otputovati, riješiti neke detalje i potpisati ugovor, no onda je iznenada cijeli posao propao. A onda je umjesto mene došao Marcelo Brozović iz Dinama, a svi znamo tko je Zdravko Mamić i koliko je jak u svijetu nogometa. Očito su presudile te dobre veze. No život ide dalje", poručio je Sušić.
 
 
Već neko vrijeme bivši igrač Hajduka ne dobiva poziv za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. No dolaskom Roberta Prosinečkog, uz njegovu dobru igru, moglo bi se promijeniti dosta toga...
 
"Reprezentacija je za mene nešto posebno. Cilj mi je dokazati se u klubu i ponovno se vratiti u reprezentaciju. Čuo sam dosta lijepih stvari o Prosinečkom i vjerujem da će napraviti dobrih stvari za BiH, iako nekad svi imamo velika očekivanja. Mala smo zemlja, a svi ostali znaju igrati nogomet. Iako imamo dobre igrače, nije se lako plasirati na veliko natjecanje. Potrebna je i sreća, a nadam da se da će je Prosinečki imati", zaključio je Sušić. 
 

Pročitajte više