Svađa zbog praznih tribina na Davis Cupu. Francuz udario na Piquea: Samo začepi!

Foto: EPA

GERARD PIQUE se našao na novom udaru teniske javnosti, nakon što ga se posljednjih godina žestoko proziva i kritizira zbog promjena koje je napravio u Davis Cupu, čiju je organizaciju 2018. godine od Međunarodne teniske federacije (ITF) preuzela njegova kompanija Kosmos.

Pet godina kasnije je jasno da Kosmos nije unaprijedio ovo tradicionalno tenisko natjecanje, a mnogi misle i da ga je unazadio, barem kada je u pitanju broj gledatelja na tribinama. Naime, više reprezentacije ne igraju dvoboje na način da je jedna od njih domaćin, već cijeli turnir igra više reprezentacija u jednom gradu. Tu odluku mnogi smatraju lošom pa su to izrazili na Twitteru.

‘‘Hvala vam, Gerard Pique i ITF‘‘, napisao je švicarski tenisač Stanislav Wawrinka na svom Twitter profilu uz video praznih tribina s meča Francuske i Švicarske u Manchesteru, a odgovorio mu je Pique brojkom od 113.268 gledatelja: "Posjećenost u grupnoj fazi prošle godine. Možeš to sam usporediti, Stan. Mi to više ne organiziramo. Pitaj ITF."

Ljutito je na takav odgovor reagirao francuski tenisač Julien Bennetau: ‘‘Kako se usuđuješ išta reći? Doslovno ste ubili jedan od stupova tenisa, zajedno s ITF-om. Stoga, molim te, začepi."

Pročitajte više