"Svaka čast Hrvatska!"

NAKON što su sinoć hrvatski nogometaši uzeli Engleskoj Euro u njenom dvorištu i bacili u očaj milijune navijača Gordog Albiona, reakcije na sjajnu i beskompromisnu igru Bilićeve momčadi stižu iz svih krajeva svijeta.

Engleski navijački forumu preplavljeni su bezbrojnim čestitkama i pozitivnim komentarima na račun Vatrenih.
Najsretniji su naravno ruski navijači kojima je Hrvatska poklonila ulaznicu za Austriju i Švicarsku.

"Žao mi je Englezi, ali penal koji je dosuđen za vas nije postojao, a vi ste cijelu utakmicu izgledali tako jadno. Mi smo odigrali dva puta neodlučeno s Hrvatima i smatram da smo zasluženo otišli na Euro, a vi nas gledajte na televiziji", komentirao je jedan moskovski Rus dok je drugi  ironično još malo utrljao sol u ranu Englezima:

"Takav je život. Što se može. Želim vam više sreće u budućnosti, ali život ide dalje..."

Još jedan komentar stigao je od ruskog navijača koji živi u Londonu.

"Hvala Hrvatskoj što nas je odvela na Euro. Hrvatska ima dobre igrače i dobar tim. Rusija nema posebno dobre igrače, ali ima dobru momčad, dok Englezi imaju dobre igrače, ali jako lošu momčad", zaključio je.

Čestitke hrvatskoj momčadi stizale su i iz Italije.

"Odlična utakmica i što je najbitnije, bolja momčad je pobijedila. Hrvati su ponosan narod i to su dokazali. Iako su i prije utakmice potvrdili odlazak na Euro igrali su srcem i pobijedili. Svaka čast Hrvatska!"

"Kakva šteta. Turnir bez Engleza nije uopće veliki turnir. A ništa, vidimo se 2010. u Južnoj Africi. U međuvremenu uzmite neki odmor i naravno nađite novog trenera", komentirao je jedan njemački nogometni fan.

A Englezi kao Englezi. Hrvatsku su igru i kvalitetu bacili u drugi plan, a razloge poraza uglavnom vide u lošoj taktici sad već bivšeg izbornika McClarena koji nije iskoristio sve potencijale svoje momčadi krivim potezima. Licitira se imenima novog čovjeka na klupi Albiona, a najspominjanije ime je Portugalac Jose Mourinho.

Na takvo razmišljanje im je Ivan iz Zagreba objasnio tajnu uspjeha hrvatske reprezentacije.

"Još uvijek smatram da je Engleska jedna od najboljih momčadi na svijetu, ako ne i najbolja, samo vam nešto nedostaje. Čini mi se da ne igrate za Englesku, kao što naši igrači igraju za Hrvatsku. Vaši igrači bi se trebali spustiti iz oblaka i početi se boriti za engleski narod. Ponosan sam što sam Hrvat. Malo nas je, al' smo ponosni!"

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više