Sve je izvan bilo kakve logike. Hrvatska je postala Njemačka

Foto: Profimedia

HRVATSKA je u polufinalu Svjetskog prvenstva! Na jedanaesterce je pao i moćni Brazil. Poveli su Brazilci u produžecima preko Neymara, ali Bruno Petković zabio je za 1:1 i odveo utakmicu do penala. Ondje je Hrvatska iskoristila četiri, a Brazil tek dva. Dominik Livaković jedan penal je obranio, a drugi su Brazilci promašili. Fantastičan rezultat je za Index komentirao Samir Toplak. 

Postali smo Njemačka. Baš me zanima kako će izgledati politički čarter za Katar sad

Nevjerojatno, ne znam ni što bih rekao a da uopće ima ikakvog smisla. U šoku sam. Pa, ljudi, nas je nemoguće pobijediti. Koliko god neki protivnik bio dobar, nas je nemoguće pobijediti. Mi u nekoj va banque igri s puno trke nismo u komfornoj zoni, ali kad uzmemo loptu, kad smirimo ritam, kad naša pamet i mirnoća dođu do izražaja, onda nas je jako teško dobiti.

Divim se kad vidim kakva smo turnirska momčad postali. Ono što su nekad bili Nijemci, to smo sad mi Hrvati. Joj, sad samo čekam čarter s političarima za Katar da vidim tko će sve otići tamo.

Nejasno mi je kako je Brazil odigrao drugi produžetak. Zabili su gol i onda su stali. Krali su vrijeme, mislili su da je utakmica gotova. Ne mogu shvatiti da Brazil ima 1:0, ima korner i onda ide krasti vrijeme nekim dodavanjima umjesto da ubaci loptu jer tada ne bi moglo doći do kontre.

U šoku sam, sve je izvan bilo kakve logike

Oni su napravili sve ono izvan bilo kakve logike nogometa, a Hrvatska je momčad koja takve greške zna kazniti. Mislim da trenutačno nema smisla analizirati jer je ovo utakmica koja se ne može normalno analizirati. Sve je bilo izvan bilo kakve logike, stvarno sam u šoku. Pa mi smo opet u polufinalu SP-a. Nestvarno.

Baš me briga s kim ćemo igrati u polufinalu. Svejedno mi je hoće li to biti Nizozemci ili Argentinci. Obje su momčadi tvrde, igraju tvrd nogomet. Nizozemci više nisu ona ekipa od prije nekoliko desetljeća koja je igrala za oko, a Argentinci su uvijek bili tvrdi. Neka lijepo i oni odigraju produžetke, nek se izmore, a onda neka nam dođu. I neka mole boga da ne bude penala jer se zna onda tko ide u finale.

Pročitajte više