LIGE PETICE

"Svi Hrvati su izgubili energiju nakon SP-a"

Foto: Twitter

FINALE talijanskog Kupa u srijedu (20:45) na Olimpicu igraju Lazio i Atalanta. Rimski klub juri sedmi trofej (posljednji je put slavio 2013.), dok rival iz Bergama ima priliku osvojiti Kup prvi put od 1963. godine.

Skaut Lazija je Igor Budan, bivši hrvatski reprezentativac, koji je najavio najvažniju utakmicu sezone.

"Atalanta radi nevjerojatan posao, kako u mlađim kategorijama tako i u prvoj momčadi, o čemu govore odlično rezultati. Godinama Atalanta funkcionira u savršenom sistemu, u kojem se mnogo vodi računa o mladim igračima i ima jako dobre skaute. Svaki roditelj želi da mu dijete igra u Atalanti jer je to pravi klub za razvijanje mladog igrača i sigurno da je taj klub primjer kako se radi s njima", pohvalio je Budan klub za koji je igrao od 2003. do 2006. godine i zabio 16 golova u 51 utakmici.

Embed from Getty Images

Budan vjeruje u svoj Lazio, ali upozorava na nevjerojatnu Atalantu koja je sve bliža senzacionalnom plasmanu u Ligu prvaka sljedeće sezone.

"Lazio ima prednost jer se igra na Olimpicu. Međutim, velik je entuzijazam u Atalanti koja puno vremena čeka na trofej i sigurno će biti jako motivirana i opasna. Napravili su sjajne stvari ove sezone nakon što su u kolovozu ispali iz Europa lige. U međuvremenu su jako dobro igrali na oba fronta, u prvenstvu i Kupu, i sigurno se Lazio mora čuvati tog naleta u kojem je klub iz Bergama. Također, Atalanta nema pritisak, što joj je olakšanje u finalu. Siguran sam da nas čeka jako zanimljiv dvoboj", naglašava nekadašnji napadač Rijeke, Venezije, Empolija, Palerma, Ancone, Atalante, Ascolija, Parme i Cesene. 

Embed from Getty Images

Nakon završene igračke karijere 2013. Budan je radio najprije u Speziji, a potom i u Palermu prije dolaska u Lazio.

"U ovom trenutku radim u Laziju međunarodni skauting. Igranje nogometa je najljepša moguća stvar, a u ovom poslu također ima uspona i padova, ali sam sretan iako se puno radi. Sjajno surađujem sa sportskim direktorom Iglijem Tareom koji je jako skroman čovjek, a radi velike stvari u Laziju, što pokazuju i rezultati. Sve što se posljednjih godina dogodilo dobro u klubu njegova je zasluga", pojašnjava Budan.

Dok Mario Pašalić čuda radi s Atalantom, u Laziju je Milan Badelj koji od veljače ne igra u startnoj momčadi. Dobiva malo prilika, ali Budan ne vidi problem u tome za hrvatskog veznjaka koji ima ugovor do ljeta 2022. s rimskim klubom.

"Znate, gotovo svi hrvatski nogometaši su imali problema nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji gdje su ostavili veliku energiju na putu do finala. Istovremeno se dogodila velika konkurencija u Laziju u vezi, ali ne mislim da je ova sezona negativna za Badelja. Naprotiv, iako je, naravno, mogao više i bolje", zaključio je Budan u razgovoru za portal "La Lazio siamo noi.it".

Embed from Getty Images

Pročitajte više