Svi nogometaši Herthe moraju govoriti njemački

TRENER njemačkog bundesligaša Herthe iz Berlina Huub Stevens zapovijedio je svim igračima svoje multinacionalne momčadi da za vrijeme treninga i utakmica govore isključivo njemački.

Stevens, koji, zanimljivo, nije Nijemac već Nizozemac, je izgubio strpljenje sa svojih 16 ´legionara´ od kojih većina jako slabo govori njemački. U svlačionici Herthe stalno su nazočni i predvoditelji, a Stevensu očito jako ide na živce da njegove riječi ne dolaze izravno do igrača.

´Odsad na i izvan terena svi moraju govoriti njemački, bez iznimke. Dosta je bilo raznih predvoditelja, te neformalnih skupina unutar momčadi u kojoj se govorilo isključivo portugalski, nizozemski ili poljski´, govori Stevens, a Brazilci Marcelinho, Luizao i Alex Alves, kao i nogometaši iz Poljske, Mađarske, Nizozemske i Bugarske morat će prionuti na učenje njemačkoga.

Njemački list Bild okomio se na Stevensa, ustvrdivši kako bi i trener morao uzimati sate njemačkog jezika jer ga govori jako slabo i sa jakim nizozemskim naglaskom.

Od 16 stranaca berlinske Herthe njemački perfektno govore jedino Islanđanin Eyjolfur Sverrison i hrvatski reprezentativac Josip Šimunić.

Pročitajte više