Bio je jedan od najvećih talenata svijeta, a danas se Hrvat u novoj ulozi bori za opstanak u NBA ligi

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON katastrofalnog početka sezone i utakmica kada je potpuno ispao iz rotacije, Mario Hezonja u posljednje vrijeme ponovno igra značajniju ulogu u Orlandu.
 
U NBA ligi svi se slažu kako je hrvatski košarkaš veliki talent, ali i da u dosadašnje dvije sezone igra ispod očekivanja za igrača koji je bio peti izbor drafta 2015. godine.
 
Trener Orlanda Frank Vogel vjeruje da je Hrvatu konačno pronašao poziciju na kojoj će zablistati. Naime, nakon ozljede Jeffa Greena koristit će Hezonju, koji inače igra kao bek, na poziciji krilnog centra. Odluka koja je iznenadila mnoge...
 
"Postoji mogućnost da će to za Marija biti najbolja, odnosno najprirodnija pozicija u današnjem NBA-u - krilni centar u niskoj postavi. Dobit će priliku zaigrati na toj poziciji i vidjeti kako se osjeća u takvoj situaciji", izjavio je Vogel.
 

 
Ove sezone Hezonja je igrao prosječno 13,5 minuta te postizao 4,6 poena. Izgubio je igru po kojoj je bio prepoznatljiv u Europi te su ga suigrači uglavnom koristili kao šutera iz kuta. 
 
Manju ulogu u momčadi ove sezone nego prošle, slučaj kakav je rijedak kada su u pitanju igrači koji su u NBA ligi dvije godine, Hezonja je "zaradio" lošom igrom u obrani. 
 
Orlando je prošle godine promijenio trenera, stigao je bivši Indianin trener Vogel kojem je obrana na prvom mjestu. S druge strane, obrana Hezonji nikad nije bila na prvom mjestu, a kada je Vogela počeo izluđivati odabirom šuteva bilo je jasno da će postati mahač ručnika na Orlandovoj klupi.
 
"Loše mu ide na obje strane terena - loš mu je izbor šuteva i loša mu je obrana", izravno je poručio Vogel koji je ima zadatak odvesti Orlando u doigravanje, ali nije ga ispunio pa posljednje utakmice sezone može iskoristiti za razne eksperimente, poput ovog s Hezonjom.
 

 
Hezonja se nadao kako će ga Orlando "trejdati", ali što je od ostalih klubova u razmjeni mogao izvući Orlando za košarkaša koji je u godinu dana od jednog od najvećih talenata svijeta postao nedovoljno dobar da uopće upadne u rotaciju jedne od lošijih momčadi lige? Naravno da se razmjena nije dogodila...
 
"Ista osoba. Drugačiji igrač", tako je Hezonja najavio svoju drugu sezonu u najjačoj ligi svijeta. Nažalost, bio je u pravu, ali ne onako kako je on očekivao. Nije postao starter ili bitan član rotacije, već igrač na kojeg se mjesecima nije računalo. 
 
Sada je dobio priliku, na poziciji koju nikad nije igrao, ali priliku mora iskoristiti...
 

Pročitajte više