HRVATSKA REPREZENTACIJA

Svi španjolski mediji: Dalić i Kolinda pokrenuli su operaciju Dani Olmo

Foto: Igor Kralj / Pixsell

MILIJUNI čitatelja španjolskih medija i posjetitelja njihovih internetskih stranica 1. travnja navečer vidjeli su zanimljivu vijest. U čiju istinitost za sada nitko u toj zemlji nije posumnjao.

A vijest je o tome da Zlatko Dalić, izbornik viceprvaka svijeta, uz pomoć Kolinde kreće u "akciju Dani Olmo", kojoj je cilj privoljeti sjajnog veznjaka Dinama i mladog (20) reprezentativca Španjolske, inače rođenog u Kataloniji, da zaigra za Hrvatsku, državu u kojoj živi od siječnja 2015. kada je iz Barcelonine akademije La Masije došao u Dinamo.

Madridski Marca i As, zatim katalonski El Mundo Deportivo i Sport, koji su posebno zainteresirani za Olma s obzirom na to da je dijete Barcelone, donijeli su tekstove o tome i to redom pod naslovima: "Dalić želi Danija Olma uz Modrića i Rakitića u Hrvatskoj", "Dalić je s predsjednicom Hrvatske razgovarao o nacionalizaciji Olma", "Hrvatski izbornik Dalić: Spreman sam dati priliku Daniju Olmu", "Hrvatska ne želi da joj se s Danijem Olmom dogodi isto što i sa Zlatanom Ibrahimovićem".

Svi tekstovi su objavljeni sinoć, a sudeći po vremenu plasmana ove (lažne?) vijesti, čini se da ju je prvi objavio Sport iz Barcelone, nakon čega je krenula lavina, koja se zakotrljala daleko preko španjolskih granica, pa su mediji od Amerike do Indije prenijeli ovu pričicu:

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić ne želi pustiti Danija Olma da mu pobjegne. Novinarima hrvatskih medija je u ponedjeljak (koji je slučajno bio 1. travnja, dan rezerviran za plasiranje lažnih vijesti) otkrio da je s Kolindom Grabar-Kitarović, predsjednicom svoje države, govorio o tome da za Dinamovog playmakera ubrza postupak dobivanja hrvatskog državljanstva.

Uz to navode Dalićeve izjave, koje se pak ne mogu naći na nijednom od "hrvatskih medija": "Osobno sam razgovarao s predsjednicom države o tome da se Daniju Olmu odobri hrvatsko državljanstvo."

Dalić je zatim dao još jednu jaku "izjavu" o Olmu: "Ako Olmo ne bude igrao za Hrvatsku, gubimo veliki talent i zato sam spreman dati mu priliku. U suprotnom, dogodilo bi se slično kao i ono od prije 20 godina, kada je Zlatan Ibrahimović umjesto Hrvatske odabrao Švedsku. Ne smijemo dopustiti da nam i ovaj put promakne buduća superzvijezda."

Kako bi priča bila još uvjerljivija, Španjolci podsjećaju kako ovo "nije prvi put da Dalić iskazuje interes za Olma, kojeg je HNS već ranije obavijestio da će ga pozvati ako on to želi."

Ipak, podsjećaju da je igrač koji je prošao najmlađe selekcije Španjolske istaknuti član aktualne U-21 selekcije Furije: "Olmo je odličnim nastupima za mladu reprezentaciju Španjolske, posebno na meču protiv Austrije, praktično osigurao poziv Luisa De la Fuentea za EP ovog ljeta."

Ali neslužbeno doznajemo kako je pitanje dana kad će Olmo dobiti poziv iz seniorske reprezentacije Španjolske i da će tada konačno biti izgubljen za Hrvatsku.

Uostalom, on je već više puta izjavio da je prijem u hrvatsko državljanstvo tražio kako bi sebi olakšao život i rad u ovoj zemlji, te smanjio papirologiju i birokraciju, a ne zato jer želi igrati za Hrvatsku.

 

 

 

Pročitajte više