Švicarci ipak protiv Maroka

KADA se već činilo kako će Švicarci napustiti Rabat, Maroko je ipak pristao odigrati prijateljsku utakmicu u najjačem sastavu, pa će prvi suparnik Hrvatske na EURO-u ipak odmjeriti snage s afričkim doprvakom.

Maroko i Švicarska dogovorili su prijateljski ogled prije Afričkog kupa nacija. Međutim, nakon što su na prvenstvu Crnog kontinenta osvojili drugo mjesto Marokanci su, pravdajući se umorom, htjeli protiv Švicaraca zaigrati u drugom sastavu. Njihov pokušaj izazvao je ogorčenje u suparničkom taboru. Kako bi smirili ljute goste u Casablanci su im ponudili odigravanje utakmice s Raja Casablancom, na što su Švicarci prvo pristali, međutim nakon nekoliko sati otkazali su utakmicu i započeli spremati stvari za povratak u domovinu.

Kako bi spriječili veliku sramotu čelnici Marokanskog nogometnog saveza ipak su pristali na ogled najjačih nacionalnih sastava.

"Već smo bili spremni za povratak u Zurich. Nismo doputovali u Maroko kako bi igrali s nekim klubom, već s reprezentacijom Maroka. Bez obzira što će se utakmica ipak odigratii domaćin je bio krajnje nekorektan," kazao je glasnogovornik Švicarskog nogometnog saveza, Pierre Benoit.

Pročitajte više