Švicarski izbornik uvjeren u pobjedu nad Hrvatskom na EP-u

Švicarski izbornik uvjeren u pobjedu nad Hrvatskom na EP-u

ŠVICARSKI izbornik Jakob Kuhn tvrdi da će Hrvatska biti favorit u susretu sa Švicarskom, ali smatra kako je u kvalifikacijama dokazao da se švicarska reprezentacija može nositi i s jačim momčadima nego što je Hrvatska i najavljuje tešku borbu za pobjedu u prvom susretu.

Kao što je i Barić izjavio, i Kuhn smatra da će reprezentacija koja pobijedi u prvom susretu imati šanse za plasman u drugi krug, a poražena reprezentacija moći će polako pakirati kovčege i spremati se kući. Jer teško je zamisliti da Hrvatska ili Švicarska mogu pobijediti i Francusku i Englesku. Iako se naravno nadamo da ćemo mi pobijediti barem jednu reprezentaciju.

Kuhn je za Jutarnji izjavio kako poznaje sve hrvatske nogometaše koji igraju u inozemstvu, a nakon Nove godine otvorit će "karton" o svakom hrvatskom reprezentativcu i pratiti njegov učinak kako bi što bolje pripremio svoje igrače za prvi susret na EP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripreme Švicarci počinju u veljači, a tijekom njih igrat će prijateljske susrete s Grčkom, Njemačkom i Slovenijom.

Budući da je Hrvatska igrala sa Slovenijom, a igrat će i s Njemačkom rezultati našeg prvog protivnika na EP-u protiv Slovenije i Njemačke bit će nam vrlo zanimljivi. Vjerojatno ćemo u tim susretima i moći vidjeti pravu snage švicarske reprezentacije.

Švicarsku reprezentaciju većinom čine igrači koji igraju u stranim klubovima, a od domaćih nogometaša najviše je onih iz najboljeg švicarskog kluba Basela. Kao glavnu snagu Švicaraca Kuhn izdvaja kolektivnost i čvrstinu koju igrači pokazuju na terenu.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara