Švicarci za sva vremena: Čak 559 minuta bez primljenog gola na svjetskim prvenstvima

USPRKOS porazu od Čileanaca, Švicarci su danas oborili jedan vrijedan rekord, nadmašivši Talijane po neprekinutom razdoblju bez primljenog pogotka na svjetskim prvenstvima.

Sa 90 minuta protiv Španjolske i 74 minute u današnjoj utakmici protiv Čilea, došli su puleni Ottmara Hitzfelda do brojke od čak 559 minuta bez primljenog gola na svjetskim prvenstvima, prestigavši tako Azzurre koji vezano na SP-u 1990. godine gol nisu primili 529 minuta.

Naime, u skupini A svladali su u prvoj utakmici sa 1:0 Austriju, istim rezultatom i SAD, dok su u posljednjoj utakmici sa 2:0 bili bolji od Čehoslovačke. U osmini finala sa 2:0 pobijedili su Urugvaj, a u četvrtfinalu sa 1:0 Irsku. Niz od 529 minuta bez primljenog gola prekinuo je Claudio Caniggia golom u 67. minuti polufinalne utakmice.

Švicarska serija pak traje od Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, kada momčad Kobija Kühna nije primila niti jedan gol iz igre, a ispala je u osmini finala. U skupini su Švicarci remizirali 0:0 protiv Francuske, pobijedili Togo sa 2:0 te istim rezultatom slavili i protiv Južne Koreje. U osmini finala nakon 120 minuta bez golova bolja je bila Ukrajina izvođenjem kaznenih udaraca.

Pročitajte više