ŠVICARSKA - KOSTARIKA OD 20 SATI Švicarci na korak do osmine finala

Foto: Hina

DRUGI susret skupine E odigrat će Švicarska i Kostarika u Nižnjem Novgorodu s početkom u 20 sati.

Švicarska ima idealnu situaciju nakon dvije utakmice. Bod im je dovoljan za prolazak skupine, a u zadnjem kolu imaju najslabiju ekipu skupine Kostariku, koja nema šanse proći skupinu i igra za prestiž. Švicarci su iščupali bod protiv Brazila i okrenuli susret protiv Srbije u drugom poluvremenu. Golovi Granita Xhake i Xerdana Shaqirija burno su proslavljeni od strane dobrog dijela reprezentacije. Iako nastupaju za Švicarsku, pobrinuli su se da domovina njihovih roditelja uđe u računicu i dodatno utrlja sol na ranu Srbije. 

Podsjećamo, Shaqiri i Xhaka su pogotke proslavili imitirajući orla, što je u jednu ruku ironično jer Srbija u svojem grbu ima takozvanog orla krstaša i nadimak reprezentacije je Beli orlovi, no orao je i simbol omražene im Albanije. Stoga se javila inicijativa u Albaniji da se kazne dvojici strijelaca od ukupno 20 tisuća švicarskih franaka, odnosno 15 tisuća eura, plate donacijama albanskih građana. Kazna koju je dobio kapetan Lichtsteiner nije spomenuta i čini se da će on sam morati platiti 5 tisuća franaka.

Potencijalne postave:

Švicarska (4-2-3-1): Sommer; Lichtsteiner, Schar, Akanji, Rodriguez; Behrami, Xhaka; Shaqiri, Dzemaili, Zuber; Gavranović

Kostarika (3-4-2-1): Navas; Acosta, Gonzalez, Duarte; Gamboa, Borges, Guzman, Calvo; Ruiz, Campbell; Urena

Pročitajte više