Švicarski izbornik prekinuo Yakinov godišnji odmor

ŠVICARSKI izbornik Koebi Kuhn zatražio je od Hakana Yakina, srednjaka Young Boysa iz Berna, da odmah prekine godišnji odmor i pridruži se završnim pripremama švicarske reprezentacije za SP u Njemačkoj.

Ova pomalo neočekivana odluka Kuhna uslijedila je nakon što se na pripremama švicarske momčadi ozlijedio napadač Johan Vonlanthen (20), član nizozemskog prvoligaša Brede. Doduše na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak Kuhn je rekao da Yakinovo pozivanje pod zastavu nije definitivno, jer se još čeka konačna dijagnoza liječnika reprezentacije koji je nakon prvog specijalističkog pregleda izjavio da za sanaciju ozljede bedrenog mišića, koju je Vonlanthen zaradio na treningu u ponedjeljak treba najmanje mjesec dana.

"Najradije ne bih mijenjao nikoga od izabranih kandidata, ali ako se potvrde riječi specijalista glede Vonlanthenove ozljede želim da Yakin bude s nama i kandidira za nastup u subotnjoj prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Obale Bjelokosti. Johan do daljnjega ostaje s nama, a konačnu odluku o mogućoj zamjeni donijet ću za koji dan. Izbornici, naime, imaju pravo izvršiti zamjenu nekog od ozlijeđenih igrača najkasnije 24 sata prije prve utakmice na SP-u, a u našem slučaju to znači do 12. lipnja, jer dan kasnije igramo prvu utakmicu u skupini G protiv Francuske" - izjavio je Kunh.

Što se Hakana Yakina, švicarskog igrača turskog podrijetla, tiče bilo je iznenađujuće što mu se ime nije odmah našlo na popisu 23 igrača koje je Kuhn izabrao za SP. No Kuhn je tada objasnio da je bivšeg playmakera Basela izostavio zbog prgavosti i neslaganja s nekim reprezentativnim suigračima. Sada je, pak, rekao da vjeruje kako je Yakin naučio lekciju i da će se, ako bude među putnicima za Njemačku, dobro uklopiti u momčad na SP-u. U svakom slučaju, kad se Yakin pojavi u švicarskom kampu predstoji mu još jedan razgovor u četiri oka s Kuhnom.

Pročitajte više