SVIJET SE NAKLONIO NAJVEĆEM "Godine su samo broj, Roger nastavlja pisati povijest"

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAJVEĆI tenisač svih vremena Roger Federer ponovno je svjetski broj jedan. Legendara bijelog sporta se s 36 godina i 195 dana vratila na vrh i time postao najstariji igrač s brojem jedan na ATP ljestvici. 

Rekorder po osvojenim Grand Slamovima (20) dva puta je u čudesnoj karijeri podigao trofej na turniru u Rotterdamu. Prvo je svladao svog sadašnjeg trenera Ivana Ljubičića 2005, pa Juana Martina Del Portra 2012, a sada stigao do polufinala preko Robina Hassea (4:6, 6:1, 6:1) i ispisao povijest, kao mnogo puta do sada u karijeri.

Cijeli svijet oduševljen je njegovim novim uspjeom, koji je malo tko očekivao, ali se na radost svih ljubitelja tenisa i dogodio ovog 16. veljače 2018. godine, koja će se još dugo pamtiti.

"Roger nastavlja pisati povijest!", oglasio se čuveni Nijemac Boris Becker, koji je do nedavno trenirao Novaka Đokovića, a srpski tenisač pao nakon raskida suradnje s osvajačem devet Grand Slam titula.

"36 godina i 195 dana... Federer se još uvijek podiže u našem sportu. Čestitke na još jednom izvanrednom postignuću", naklonila mu se još jedna legenda Andre Agassi, Amerikanac koji je stigao do osam naslova na Grand Slamovima, a koji danas surađuje s Đokovićem nakon Beckera.

"Godine nisu ništa, samo broj! Čestitke", pridružila se jedna od najboljih tenisačica u povijesti Billie Jean King‏, koja u vitrinama ima 12 Grand Slamova, od čega šest s Wimbledona. 

"Nevjerojatno!", konstatirala je Elena Vesnina, koja se proslavila osvajanjem tri Grand Slama u dublu. 

Čarobnjak iz Basela je u listopadu 2016. je prvi put od 2002. ispao iz Top 10 najboljih tenisača svijeta, nakon čega se borio s ozljedama koljena i činilo se da je svemu kraj. Međutim, uspio se vratiti, nastaviti uživati u mečevima kao nekad, stići do još tri Grand Slama (dva u Australiji i jedan u Wimbledonu) za rekordnih 20 te ponovno poslije šest godina opet zasjedne na vrh svjetskog tenisa. 

Pročitajte više